Ranko Krivokapić i Raško Konjević / - RANKO KRIVOKAPIć I RAšKO KONJEVIć
05/06/2022 u 12:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Слобода за нас није имала цијену и зато је ЦГ вјечна; Коњевић: Чланство у НАТО гарант сигурне будућности

Солидарност, помоћ, брига у борби храбре и херојске Украјине нам показује како су те трагичне слике потврда наше историјског достигнућа припадања НАТО-у - навео је Кривокапић

НАТО jе у сарадњи са Министарством одбране и Министарством вањских послова припремио видео поводом пет година чланства Црне Горе, а у њему говоре министри Ранко Кривокапић и Рашко Коњевић.

- Пет година у миленијумском трајњу Црне Горе је само трен, али и круна њених побједа на правој страни историје. Довели смо наш брод кроз тешке балканске олује до сигурне западне луке. Мир и безбједност чувамо раме уз раме, равноправно у најмоћнијом одбрамбеној алијански у историји. Солидарност, помоћ, брига у борби храбре и херојске Украјине нам показује како су те трагичне слике су потврда наше историјског достигнућа припадања НАТО-у. Слобода за нас никада није имала цијену и зато је Црна Гора вјечна - нагласио је Кривокапић.

Министар одбране Рашко Коњевић поручио је да за Црну Гору, земљу на турбулентном Балкану, чланство у Алијанси значи гарант њене сигурности и безбједности, као и њене суверености и територијалног интегритета.

- Прије пет година ушли смо у друштво модерних демократија, након једног вијека нестанка ЦГ са географске мапе и скоро 12 година након обнављања државности. Пет година чланства је прилика да поновимо нашу одлучност  да заједно са нашим савезницима у оквиру Алијансе доприносимо  међународном миру и стабилности и боримо се за праведнији свијет. Посвећеност ЦГ да постане дио НАТО породице представљала је одговорну државничку политику коју смо  видјели као гарант сигурне будућности наредних генерација. То је данас, након бруталне инвазије Руске федерације на једну суверену европску земљу, очигледније него икад. Зато ЦГ слави овај јубијел са дозом оправдане стрепње за свјетски мир и са мислима уз један храбри и слободољубиви народ, уз наду да ћемо сваку другу годишњицу обиљежавати у стабилнијем и мирнијем геополитичком окружењу - истакао је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:51