Здравко Кривокапић / - Здравко Кривокапић
02/04/2022 u 14:48 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Србија се мијешала у изборе у Црној Гори, да сам прихватио ментора трајао бих ко зна колико

- Никада се ни са ким нисам састајао тајно. Сви ови политичари оду и јавно и тајно до Београда. Ја сам отишао 3. новембра и знам да ми је то опроштајна посјета - нагласио је он

Ми смо жељели да ова и наредна година буду године препорода, али ако ме питате шта је најбоље, то су ванредни парламентарни избори, оцијенио је премијер Здравко Кривокапић.

Он је на Оксфорду одржао предавање на тему "Политика и етика" гдје је и одговарао на питања заинтересованих.

- Зашто кажем да је мањинска влада и превара и корупција и политичка крађа. У Црној Гори а све што налазите изговор ви ћете наћи и Шведску и Италију у којој постоји мањинска влада. Волио бих да смо ми Шведска и уређена држава, али ми нисмо то. Ми се први пут после 75 година налазимо у демократској транзицији.Ово је превара изборне воље грађана од 30. августа. Ту су била два референдумска питања - да ли ће да и даље влада ДПС и друго да ли ће неко моћи да отме имовину некога па макар то била и Црква. Народ је јасно рекао, доста је било ДПС-а, нећемо да Закон о слободи вјероисповијести унизи било коју слободу вјере. Зашто кажем да је мањинска влада превара, све је договорено у Рогамима и Београду,  и ово је један од начина заташкавања афере банана. У контејнеру банана изгледа да дође и одређена количина дроге - навео је он.

Кривокапић је нагласио да би о утицају Београда могао да прича, али не жели да не би то утицало у изборе у Србији, иако су се они мијешали у изборе у Црној Гори.

Кривокапић је додао да је прихватио да има ментора, он би трајао ко зна колико.

- Матица већине Срба из Црне Горе није Београд. Овдје се ради о једном јасном приступу одређених диктаторских приступа на простору Западног Балкана. Никада се ни са ким нисам састајао тајно. Сви ови политичари оду и јавно и тајно до Београда. Ја сам отишао 3. новембра и знам да ми је то опроштајна посјета. Сад је све у рукама замјеника предсједника парламента који не мора да закаже парламент до јуна - навео је он.

Истакао је да је сада најтеже овој влади, јер мора да функционише, а нико је не подржава.

- Будућност је експертска влада са људима који су у иностранству завршили школе, они могу ЦГ да препороде. Овдје у влади имамо министре који су се вратили да помогну држави - навео је он.

Страни утицаји

Кривокапић је нагласио и да међународна заједница не жели довољно да разумију просторе какав је Западни Балкан.

- Они желе само да је то стабилно, како је унутра свак нек види сам. Наш пут је евроатлански, ја вам лично тврдим, а и девет министара преосталих, да никада у нашем присуству није било никаквог руског утицаја. Да ли га је било у дјелу одређених партија које су блиске са Русијом - сигурно да. Да ли је због тога влада пала, јер је имала успјех у борби против криминала и корупције и покушала да владавину права врати на мјесто које припада грађанима. Покушавало се да се овој Влади пришије руски утицај, јер таква етикета вам даје шансу да лобисти и злонамјерни људи шире такву једну причу. Ја мислим да је Црна Гора показала кроз рад ове владе, да жели да елиминше и кинески и сваки други утицај - оцијенио је премијер.

Кривокапић је напоменуо да он није Олега Дерипаску довео у Црну Гору, већ је то учинио Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:55