Здравко Кривокапић / - SASAMATIC
05/05/2022 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Абазовић ништа није урадио поводом дописа ЕУРОПОЛ-а док је био координатор безбједносних служби

Како је истакао, колико је данас јасна веза криминалних кланова и безбједносног сектора, толико је јасна и одговорност координатора безбједности и тадашњег потпредсједника Владе

Тенденције да се одговорност због "резултата" безбједносних служби и везе појединаца из тог сектора припишу искључиво 42. Влади, јефтин је покушај скретања пажње са суштине приче, нагласио је бивши премијер Здравко Кривокапић.

 - Наиме, када сам у септембру прошле године, покренуо питање рада директора полиције Зорана Брђанина и министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, тадашњи потпредсједник и координатор безбједносних служби Дритан Абазовић је такву иницијативу дефинисао "црвеном линијом", која би могла срушити тадашњу, а већ данас испоставља се бившу Владу - навео је он.

Како је истакао, колико је данас јасна веза криминалних кланова и безбједносног сектора, толико је јасна и одговорност координатора безбједности и тадашњег потпредсједника Владе, који са својим тимом није предузео ништа поводом дописа ЕУРОПОЛА достављених у јулу прошле године.

 - Данас је јасније зашто нико осим шпедитера није одговарао за товар кокаина који је пао у јануару и зашто смо имали пропусте приликом нестанка огромне количине цигарета из Слободне зоне Луке Бар. Подсјећам, то је био моменат и када се формално кренуло у пројекат рушења прве демократске Владе, а све под изговором борбе против криминала и корупције, те убрзавања европских интеграција. Данас је доста тога јасније и избором новог контроверзног шефа Агенције за националну безбједност, а тек ће све бити јасније у времену које долази - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:51