Ranko Krivokapić / foto: Arhiva
28/02/2023 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić tvrdi da je Crna Gora balkanska rak-rana: U kolapsu smo zbog crkvene većine

Zbog sluganstva tuđim interesima, izgubili smo istorijsku šansu da postanemo nova članica EU, kaže bivši predsjednik Skupštine

Crnoj Gori se najočiglednije oslikavaju modeli regionalnog trenda da loša opozicija postaje još gora vlast, kazao je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić na sastanku sa nerezidentnim ambasadorom Nizozemske Joustom Rajntjesom.

Zato je, prema njegovim riječima, a kako je navedeno u saopštenju, Crna Gora sada ocijenjena od NATO partnera kao "država u kolapsu" i "rak-rana" na Balkanu, a sve zahvaljujući vlasti takozvane "crkvene većine".

- Zahvaljujući izuzetno dobroj volji naših saveznika, Crna Gora je imala istorijsku šansu da u rekordnom roku postane nova članica Evropske unije. Nažalost, zbog sluganstva tuđim interesima, suprotno direktnim upozorenjima EU, taj momentum je izgubljen - naveo je Krivokapić.

Konstatovano je, kako je navedeno u saopštenju, obostrano zadovoljstvo što je ranija aktivna komunikacija između ministara vanjskih poslova dovela do otvaranja konzulata Nizozemske u Podgorici, koji će početi sa radom narednog mjeseca u kojem će biti i diplomatsko osoblje. 

Krivokapić je naglasio da je smatrao od suštinskog značaja i uskoro otvaranje ambasade Crne Gore u Hagu, kao pokazatelj vrijednovanja prijateljstva i savezništva sa Nizozemskom, važnim NATO saveznikom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:04