Фото: МВП / -Фото: МВП
21/06/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kривокапић тврди да су дјеца из Црне Горе приоритет Владе и премијера

На састанку са шефом УНИЦЕФ-а саопштено је да је потребно наставити предан рад који ће донијети конкретне резултате на унапређењу права дјетета

Нова Влада Црне Горе је свјетионик за дјецу, будући да су дјеца високо међу приоритетима Владе и премијера, оцијењено је на састанку министра вањских послова Ранко Kривокапић са шефом Kанцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори Хуаном Сантандером. 

Поручено је да је потребно наставити предан рад који ће донијети конкретне резултате на унапређењу права дјетета, чему ће допринијети и нови усаглашени Програм сарадње Владе и УНИЦЕФ-а.

Kако је саопштено из Министарства вањских послова, Кривокапић је казао да ће Црна Гора током предсједавања Процесом сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), као и кроз рад у Савјету УН за људска права, активно промовисати кључне вриједности дјечијих права.

Истакнут је и значај заштите дјеце од насиља и свих облика експлоатације, обезбјеђивања квалитетног и инклузивног образовања за сву дјецу, као и оснаживања младих и адолесцената, медија и невладиног сектора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:45