Ранко Кривокапић / - SDP
17/09/2022 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić u Njujorku na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Državni sekretar SAD Entoni Blinken organizuje radnu večeru za ministre vanjskih poslova transatlantskih partnera na koju je pozvan i crnogorski ministar Ranko Krivokapić

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić je na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku od 18. do 25 septembra, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Generalna debata GS UN je događaj na najvišem nivou koji okuplja šefove država i vlada, kao i ministre vanjskih poslova i predstavlja multilateralni forum na kojem se diskutuje o aktuelnim globalnim izazovima, navode u saopštenju.

Tema ovogodišnje Generalne debate je „Prelomni trenutak-transformativna rješenja za međusobno povezane izazove".

Državni sekretar SAD Entoni Blinken organizuje radnu večeru za ministre vanjskih poslova transatlantskih partnera na koju je pozvan i crnogorski ministar Ranko Krivokapić, dodaje se u saopštenju.

U Njujorku, šef crnogorske diplomatije sazvao je, kao predsjedavajući, sastanak Partnerske komisije Američko-jadranske povelje (A5) koju čine SAD i četiri države regiona - Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Sjeverna Makedonija, kao i tri države posmatrači - Kosovo, Slovenija i Srbija. A5 je okvir za jačanje političke, odbrambene i bezbjednosne saradnje između SAD i država regiona.

U Njujorku, ministar Ranko Krivokapić je sazvao, kao predsjedavajući, i sastanak Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji obuhvata 13 zemalja na prostoru od Turske do Slovenije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:01