Кривокапић / Фото: Ненад Мандић
12/07/2021 u 19:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Ванредни избори ником не би одговарали

Волио би да се у парламенту покрене преиспитивање повјерења влади, каже премијер

Ванредни парламентарни избори у овом тренутку не би одговарали ни једној политичкој структури, казао је у интервјуу за Јавни сервис предсједник Владе Здравко Kривокапић.

Kоментаришући бројне критике на рачун извршне власти из дијела владајуће коалиције, поручује да би волио да се у парламенту покрене преиспитивање повјерења влади, преноси Портал РТЦГ. 

- Ми од септембра размишљамо како да на прави начин подјеле сведемо на најмању могућу мјеру. Мислим да је најбоље да Црна Гора крене путем Шпаније, која је направила један споменик свим жртвама и тако успоставила симбол помирења који ће прихватити сви- додао је он. 

Kривокапић је казао и да би Црна Гора требало да направи споменик свим жртвама који би био симбол помирења.

Он је на констатацију новинара да се дио јавности у Црној Гори плаши могућности изједначавања четничког и партизанског покрета, поготово након неких идеја о формирању комисије за помирење и истину, казао да Србија има свој начин, а Црна Гора свој.

- Ми од септембра размишљамо како да на прави начин пођеле сведемо на најмању могућу мјеру. Мислим да је најбоље да Црна Гора крене путем Шпаније, која је направила један споменик свим жртвама и тако успоставила симбол помирења који ће прихватити сви- додао је он. 

Истакао је да су економска моћ и развој модус који недостаје Црној Гори да би се превазишле подјеле и, када будете економски моћни и развијени, нећете се враћати у прошлост и живјети са историјом.

- Подјеле у Црној Гори су вјештачки наметнуте- тврди Кривокапић. 

Навео је да се у Црној Гори стално враћамо прошлости.

- Влада жели да Црна Гора постане 28. држава у оквиру Европске уније. Зато сматрам да та порука која је исказана и једног и другог 13. јула порука јединства. Јединства које, нажалост, није заживјело у Црној Гори, јер Црна гора је, како неко каже, подијељена јер су то политичари наметнули, а ми као народ то прихватили и живјели са тим пођелама. Дошао је тренутак да гледамо у будућност, а у будућност можемо само заједно - казао је Kривокапић за РТЦГ.

Нагласио је да су пођеле у Црној Гори резултат онога што је вјештачки наметнуте, те да неке пођеле имају историјске околности које, како наводи, не можемо да заборавимо.

- Ако се десио један догађај, он не треба да резултира подјелама јер ми заједно живимо. Испада да смо сами са собом подијељени, а онда се завађамо без икаквог смисла. Јер, шта значи то на којој сте страни ви били сада послије 80 година. Ми се стално враћамо прошлости, Црна Гора живи у прошлости - казао је Kривокапић.

Поручио је да политичари треба да се запитају колико доприносе да се пођеле "повампире".

- У Црној Горис се десила велика промјена. Три коалиције су успјеле да побиједе непобједивог, да ослободе Црну Гору која је по свим мишљењима и извјештајима била заробљена држава и на тај начин су одшкринута врата демократије- рекао је предсједник Владе.

На питање о формирању Kомисије за истину и помирење, коју је предложио бивши министар правде и људских права Владимир Лепосавић, Kривокапић каже:

- Ми од септембра размишљамо како да на прави начин пођеле сведемо на најмању могућу мјеру. Мислим да је најбоље да Црна Гора крене путем Шпаније, која је направила један споменик свим жртвама и тако успоставила симбол помирења који ће прихватити сви- поручио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:47