СА САСТАНКА / - ФОТО: ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ
28/02/2022 u 17:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Вархељи: Иако је у техничком мандату, Влада ради у пуном капацитету, посвећена европском путу

Вархељи је истакао да за Брисел приоритет остаје спровођење реформи, подвукавши да напредак у владавини права условљава укупно напредовање у европској интеграцији

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић сусрео се данас, у оквиру Инвестиционог самита за западни Балкан, Оливером Вархељијем, комесаром за проширење ЕУ.

Кривокапић је захвалио комесару Вархељију на брижном односу према Западном Балкану и његовој интеграционој перспективи.

Он је истакао да, иако је у техничком мандату, Влада Црне Горе ради у пуном капацитету, посвећена европском и евроатлантском путу земље.

Изразио је задовољство што је данашњи самит пружио прилику да се, и у том формату,  представе резултати које је Црна Гора постигла у претходном периоду.

- Наша намјера је да до краја француског предсједавања прелазна мјерила за поглавља 23 и 24 преведемо у завршна - закључио је премијер Кривокапић.

Комесар Вархељи је истакао да за Брисел приоритет остаје спровођење реформи, подвукавши да напредак у владавини права условљава укупно напредовање у европској интеграцији.

Казао је да цијени оно што црногорска Влада ради и у овом прелазном периоду, истакавши важност европске перспективе за цијели регион.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 21:07