Премијер Здравко Кривокапић / - фото: ГОВ.МЕ
04/07/2021 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Кривокапић: Влада има планове за опоравак земље који функционишу

Премијер је истакао да jе обезбиjеђена милионска помоћ туристичкоj привреди и да ће се то наставити jош jаче и снажниjе

Влада Црне Горе као приоритете jе поставила здравље, економиjу и туризам, у покрету jе за опоравак и има планове коjу функционишу, поручио jе премиjер Здравко Кривокапић.

Како се наводи у саопштењу Кабинета предсједника, казао jе да jе када jе ступио на дужност Црна Гора имала нула вакцина и нула вакцинисаних.

– Од тада до данас, у Црну Гору jе стигло преко пола милиона доза вакцина. Сваки трећи одрасли грађанин jе добио макар jедну дозу, а преко 28 одсто jе имунизовано у цjелости – рекао jе Кривокапић.

Први пут, од jуна прошле године, како jе казао, наша држава jе испунила услове за повратак на зелену листу Европске униjе епидемиолошки безбjедних земаља и отвара границе за Црну Гору.

– И наше границе су отворене. Отвараjу се хотели и ресторани. Све jе већи броj летова и дестинациjа одакле нам долазе туристи – истакао jе Кривокапић.

Поручио jе да jе Влада као приоритет поставила здравље грађана и грађанки.

– Уложили смо напоре у набавку, праведну диструбуциjу и доступност вакцина и информациjа о вакцинама свим грађанима Црне Горе. Морали смо поправити епидемиолошку ситуациjу, да бисмо поправили економиjу. Сада нам jе приоритет опоравак економиjе и туризам – jасан jе Кривокапић.

Вjеруjе да jе ово тренутак да се економиjа опорави одоздо према горе.

– Зато смо креирали пакете помоћи привреди, посебно туризму, коjи ће помоћи да се подигне она економиjа коjа jе окосница развоjа ове земље, а то су људи коjи устаjу сваког дана, труде се, инвестираjу у породичне бизнисе, плаћаjу порезе и служе своjоj земљи – навео jе Кривокапић.

Истакао jе да jе обезбиjеђена милионска помоћ туристичкоj привреди и да ће се то наставити jош jаче и снажниjе.

– Подаци су jасни. Имамао преко 30 одсто вакцинисаних грађана. У нашоj држави данас борави и преко 62.000 туриста, што jе 70% у односу на исти период 2019. Приходи бужета у jуну увећани су за 15,4 милиона еура у односу на исти период 2019. године. Додиjељено jе преко 25 хиљада туристичких ваучера за љетовања у Црноj Гори, преко шест хиљада туриста jе искористило бесплатне ПЦР тестове. Аир Монтенегро jе у само 20 дана имао преко 130 летова – рекао jе Кривокапић.

Сматра да су све то добре виjести и да jе Црна Гора у покрету за опоравак.

Имамо планове коjи функционишу, али чека нас jош доста посла. Зато смо ту чуваjте здравље и љетуjте у своjоj земљи, у Црноj Гори поручио је Кривокапић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:43