Здравко Кривокапић
30/08/2021 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Влада одлучна да ЦГ очисти од криминала и припреми за пуноправно чланство у ЕУ

Како је казао, значајан посао је одрађен, али се ту не смије стати јер нас на путу према ЕУ очекује још доста посла

Активностима које у континуитету предузимамо, посебно на пољу борбе против организованог криминала и корупције, ова Влада демонстрира јасно опредјељење да владавина права буде темељ на којем ћемо - на здравим основама - изграђивати наше друштво, саопштио је предсједник Владе, Здравко Кривокапић.

Он је данас предсједавао другом сједницом Савјета за владавину права.

Премијер је истакао да недавно изведена акција заплијене дроге, показује одлучност државе и спремност институција, прије свега, полиције и царине, да Црну Гору очисте од криминала и припреме за пуноправно чланство у ЕУ. Како је казао, значајан посао је одрађен, али се ту не смије стати јер нас на путу према ЕУ очекује још доста посла.

Он је истакао да радне групе за поглавља 23 и 24, уз подршку Канцеларије за европске интеграције, обновљеном енергијом раде на свим обавезама у владавини права и то на два нивоа:  - доношење динамичких планова који садрже конкретне приоритетне активности које воде до испуњења привремених мјерила, за период до краја 2021; - самопроцјена испуњености привремених мјерила.

Савјет је поред стања у поглављима 23 и  24, размотрио и текуће активности у оквиру борбе против организованог криминала.

Сједници су присуствовали: предсједник Владе Здравко Кривокапић, као предсједавајући, чланови Савјета министар унутрашњих послова и координатор МПЛЈМП Сергеј Секуловић, главна преговарачица Зорка Кордић,директор Управе полиције Зоран Брђанин, директорица АСК Јелена Перовић, главни специјални тужилац Миливоје Катнић, в. д. врховног државног тужиоца Дражен Бурић, те, у својству замјене, замјеник предсједника Судског савјета Добрица Шљиванчанин, а по позиву и шеф РГ 23 Бојан Божовић, шефица РГ 24 Мајда Мулић и предсједник Одбора за политички систем, правосуђе и управу у Скупштини ЦГ Момо Копривица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:42