foto: Gov.me / - SASA MATIC
03/11/2021 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Желио сам да се састанем са патријархом Порфиријем

Казао је и да ће се у односима Црне Горе и Србије промијенити доста тога

Премијер Црне Горе Здарвко Кривокапић изјавио је данас да ће се у односима Србије и Црне Горе промијенити доста тога, да та земља није приступила иницијативи "Отворени Балкан" јер сличан процес већ постоји, да је желио да се састане са патријархом СПЦ.

Како преносе српски медији, Кривокапић је казао да патријарх тренутно није у Београду, али и да ће учинити све да испоштује захтјев Београда за постављање новог амбасадора.

Навео је да Црна Гора није рекла да неће приступити иницијативи "Отворени Балкан" већ да сличне иницијативе већ постоје и да се на њих треба фокусирати.

Како је појаснио и сада грађани Црне Горе границе са околним земљама пролазе уз личну карту, дипломе се нострификују за десет дана, док једини проблем представљају радне дозволе мада се, како каже и то може "елегантно ријешити".

 - Не видим велику разлику између балканског процеса и 'Отвореног Балкана'. Једина је разлика што бисмо то ми сами водили, а сада смо вођени. За то сам да имамо самосталност, али да постоје институције које ће имати надлежност да то обезбиједе. Ако оне постоје у оквиру Берлинском процеса и Савјета за регионалну сарадњу, зашто би правили искорак -  рекао је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:14