са састанка / - фото: Влада
01/06/2022 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић - Зелиоли: Италија види Црну Гору у европској породици

Кривокапићу је упућен позив да ускоро посјети Рим, што ће бити додатна прилика за јачање свеукупних веза Црне Горе и Италије

Министар Ранко Кривокапић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Италије у Црној Гори Луку Зелиолија.

Том приликом, шеф црногорске дипломатије захвалио је амбасадору Зелиолију на дипломатској мисији у нашој држави, пожеливши му успјех у будућем професионалном ангажману.

Министар Кривокапић осврнуо се на недавне сусрете у Берлину, Бриселу и Торину са министром вањских послова Италије, оцјењујући да њихови први контакти представљају одличан почетак сарадње. 

Заједнички је изражено очекивање да ће Црна Гора искористити моментум да заврши преговоре са ЕУ у могућем пуном мандату ове Владе, чиме би, својим успјехом, показала примјер осталим државама кандидатима у региону. На тој линији, исказана је снажна подршка Италије да наша држава постане што прије дио европске породице. Томе ће, како је оцијењено, претходити посвећен рад у области владавине права и борбе против корупције. 

На састанку је било ријечи о модалитетима унапређивања билатералне сарадње у бројним областима, са фокусом на пројекте у енергетици и пољопривреди. 

Кривокапићу је упућен позив да ускоро посјети Рим, што ће бити додатна прилика за јачање свеукупних веза Црне Горе и Италије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:16