Јелена и Милена Кривокапић / - Приватна архива
29/06/2021 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапићеве кћерке: Протјерују нас из Србије!

- Разумијемо да политика на Балкану понекад подразумијева и понеку тежу ријеч, али ово што се ради кроз медије у Србији нашој породици више није политика, већ чист линч - кажу Јелена и Милена Кривокапић

Кћерке премијера Црне Горе, Здравка Кривокапића, Јелена и Милена Кривокапић кажу за Нова.рс да се након хајке која је покренута у београдским таблоидима не осјећају безбједно, те да је њихова породица изложена незапамћеном медијском линчу. Оне су истакле да су веома разочаране због тога што их неко протјерује из државе и града који доживљавају као свој, и да ће, у консултацији са породицом и безбједоносним службама Црне Горе, процијенити колико је њихов даљи боравак у Београду сигуран.

Реагујући на натписе у београдским таблоидима, који су њиховог оца описали као “издајника” и “човјека који пљује Србију”, а њих као дјецу премијера Црне Горе која, упркос томе, имају послове у Београду, Јелена и Милена Кривокапић навеле су да су одмах након завршених студија покренуле посао у Србији и засновале породице, али да се због хајке која је покренута против њих не осјећају безбедно у српској престоници.

image

Јелена и Милена Кривокапић

- Приватна архива

Саопштење Јелене и Милене Кривокапић Нова.рс преноси у цјелости.

“Из чисте љубави према Србији и Београду остале смо тамо након завршених студија, засновале породицу и покренуле посао. Са неизмјерним жаљењем констатујемо да је хајка која је покренута на нашу породицу, од данас и на нас двије лично, учинила да се не осјећамо сигурно и да је нас даљи боравак у Србији неизвјестан. Ово што раде таблоиди је оно што може да види сва јавност и Србије и региона, али ми нисмо суочене само са медијским линчом. О свему смо обавијестиле институције које се баве безбједношћу у Црној Гори. Тренутно смо у Црној Гори, а да ли ћемо напустити Србију и Београд одлучићемо након консултација са породицом и службама које у Црној Гори процјењују нашу безбједност.

Разумијемо да политика на Балкану понекад подразумијева и понеку тежу ријеч, али ово што се ради кроз медије у Србији нашој породици више није политика, већ чист линч.

Нас нико није натјерао да одемо у Београд и почнемо да се професионално остварујемо, већ смо то учиниле из љубави. Зато је страшно да нас сада неко тјера да напустимо државу и град које смо волели као своје. Желимо да се захвалимо свим пријатељима у Србији, свим добрим људима који су нас звали данас да нам пруже подршку и да нам кажу да смо дорободошле у Србији. Ту Србију и тај Београд смо зато и изабрале за мјесто у којем желимо да живимо”, поручиле су оне.

Подсјетимо, од кад је црногорски парламент усвојио Резолуцију у Сребреници, пише НОва.рс, медији под контролом режима у Србији су свакодневно писали о представницима власти у Црној Гори, у првом реду о премијеру Здравку Кривокапићу и предсједнику Скупштине, Алекси Бечићу, наводећи да је ријеч о људима који су српски народ прогасили геноцидним, иако је у документу назначено да поменута Резолуција није уперена ни против једног народа.

Међу онима који су били најгласнији, након одлуке Скупштине Црне Горе, био је министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин. Он је 18. јуна рекао да је “Здравко Кривокапић последњи пут разочарао Србе” и предложио да се забрани улазак у Србију онима који су гласали за Резолуцију, те да њихове породице виђају у Црној Гори.

“Предсједник Вучић није човјек који забрањује, али тражићу од њега да онима, који су гласали за Резолуцију, забрани улаз у Србију. Нека своје породице добро распоређене по Београду виђају у Црној Гори”, рекао је Вулин.

Након што су медијског топлог зеца прошли представници црногорске власти, на удару су се нашле и кћерке предсједника Владе Црне Горе за које је један прорежимски таблоид навео да зарађују новац у Србији, док њихов отац “пљује Србију”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2022 16:03