/ foto ilustracija: printskrin - aljbin kurti
17/02/2023 u 08:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Abazoviću zamjeram ustupke SPC i to što Albancima ne govori istinu

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da sa premijerom Crne Gore ima korektne odnose, ali da mu zamjera to što Albancima ne govori istinu o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem ima korektne odnose, ali da mu zamjera to što Albancima ne govori istinu o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Kako prenosi Indeks onlajn, Kuri je to rekao u intervjuu za Opinion, odgovarajući na pitanja kakvi su njegovi odnosi sa potpredsjednikom vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, koji su albanskog porijekla.

On je objasnio da sa obojicom njeguje i prijateljske i službene odnose, a na insistiranje novinara da kaže li je to slučaj sa oba lidera, Kurti je naveo da određene stvari zamjera Abazoviću.

- Zbog prilika u Crnoj Gori, gdje su osnažene prosrpske četničke snage, žalim što još nismo uspjeli da održimo, recimo, zajednički sastanak vlada kao što smo to uradili sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Problem koji imam sa premijerom zaduženim za Crnu Goru je to što on ne govori istinu Albancima o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori- rekao je Kurti, prenosi Kosovo online.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:05