/ FOTO: DEMOKRATE
06/08/2022 u 14:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lajčak-Bečić: Evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke

Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja, kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom

Danas je predsjednik Demokrata imao priliku da se u Bratislavi sastane sa gospodinom Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU. U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, govorili su o šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

Konstatovali su da, u izazovnim vremenima, evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke, koje znače sigurno članstvo Crne Gore u porodici evropskih naroda.

- Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima. Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja- kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom.

Ističući važnost građanske profilacije naše partije, gospodin Lajčak je saopštio: "Vi ste, predsjedniče Bečiću, lider evropske partije koja za sebe može reći da je snažna građanska partija, a jake građanske partije trebaju Crnoj Gori i EU partnerima", zaključio je Lajčak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:16