/ - фото: БОШКО ЛАКЕТИЋ
10/11/2021 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лакетић: Синоним за ДПС у Мојковцу су лажне дипломе

Па не чуди што те "лажне диплме" нијесу способне да прочитају Закон и да своје недостатке у формирању листе не могу компезовати заобилажењем законских прописа, навео је он

Бошко Лакетић, кандидат за одборника и шеф Изборног штаба УРЕ у Мојковцу, саопштио је да "то колико је ДПС у Мојковцу труо, иако се труде да то некако замаскирају, најбоље говори њихова јуче предата листа".

- Поштовани грађани Мојковца, ДПС је јуче са својим сателитчићима предао листу коју је очигледно једва саставио, иако се диче са великим бројем потписа, па се поставља питање како су и те потписе скупили ако нијесу могли наћи 10 жена које би се нашле на њиховој листи.  На листу ДПС, СД, ЛП се налази 8 жена, што је 25,8 одсто од укупне листе, чиме се крши Закон о избору одборника и посланика, у члану 39а, у којем стоји да се на листи мора наћи најмање 30 одсто жена.

Синоним за ДПС у Мојковцу, како наоди, "су лажне дипломе, па не чуди што те "лажне диплме" нијесу способне да прочитају Закон и да своје недостатке у формирању листе не могу компезовати заобилажењем законских прописа, јер нијесу баш сви толико назнавени као они да то не примјете".

- За оног ко није способан да прочита закон можете замислити како води и како би водио општину. Но, увијек је ДПС имао проблема са законима државе коју по њиховој причи много воле, што наравно једно друго искључује, а и тек ће имати кад се изгласа Тужилачки савјет и рука правде коначно стигне свакога. Због ове чињенице, јавно апелујем на Општинску изборну комисију Мојковац да има у виду да се оваква листа ДПС-а не може прихватити јер се њоме крши Закон о избору одборника и посланика- поручио је он.

Поручује да је "висина културе у једном друштву се одређује на основу односа према женама, па подсјећам јавност да листу Грађанског покрета УРА у Мојковцу чини 42 одсто жена, што је знатно више од законом предвиђене норме и поносни смо на ту чињеницу. Жене јесу стубови сваког друштва, сваке породице, па и УРЕ у Мојковцу".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:11