Miodrag Laković / - SCREENSHOT RTCG
22/09/2023 u 22:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laković: Nema promjene stava prema DPS-u i URI

On je rekao da Spajić ne kontroliše sve glasove sa njegove liste, te da poslanici PES-a daju apsolutno povjerenje i podršku mandataru

Poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković kazao je u večerašnjoj emisiji “Minula neđelja” na APlus televiziji da u ovom trenutku stoji stav da nema pregovora sa GP URA i Demokratskom partijom socijalista (DPS) po pitanju formiranja nove vlade, ali napominje da ne želi da licitira sa tim sa li se mogu pojaviti neke nove okolnosti.

- U 44 ulaze poslanici koji su dali potpis kod predsjednika države za mandatara. To su manjine, lista PES-a, zajedno sa Ujedinjenom i Civisom, Socijalistička narodna partija i Demokrate. Da li postoje nove okolnosti po pitanju GP URA i DPS – u ovom trenutku ne, a da li će se pojaviti neke nove okolnosti i potreba da se ti pregovori otvore sa tim partijama ne mogu licitirati – istakao je Laković.

On je rekao da Spajić ne kontroliše sve glasove sa njegove liste, te da poslanici PES-a daju apsolutno povjerenje i podršku mandataru.

- Niko nas ne kontroliše, imamo političke stavove i svoja razmišljanja, ali smo jasno iskazali stav da imamo apsolutno povjerenje u mandatara i da stojimo iza onog kako on vodi pregovore i konačnog rezultata koji će postići – poručio je Laković.

Smatra da su u aferi “Tunel” zakazale sve crnogorske bezbjedonosne institucije: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije ali i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

- Ipak, najveću odgovornost imaju Uprava policije i ANB - istakao je on.

ANB je, tvrdi Laković, morala znati ko je zakupio stan u zgradi blizu Višeg suda.

- Preko skupštine stanara i etažnih vlasnika moralo se znati ko je novi došao u zgradu, tu se mora vršiti provjera ko je novi stanar i koji je osnov boravka. ANB je bila dužna da sprovede te vrste provjera. Došli smo u situaciju u srcu crnogorske administracije gdje se nalaze sve krovne institucije da neko zakupi stan skoro dva mjeseca, da unosi i iznosi oružje… Sve to ukazuje na nedovoljnu budnost službi i potrebu za dubinskom analizom gdje smo mi kao sistem - smatra Laković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 21:48