/ - FOTO: PES
23/11/2023 u 20:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Laković: Politika Pokreta Evropa sad bazira se na EU integracijama

Klub PES-a održao sastanak sa predstavnicima EU

Predsjednik kluba poslanika Pokreta Evropa sad, Miodrag Laković, poslanici Vasilije Čarapić i Jelena Nedović, sekretar kluba poslanika Milutin Butorović i saradnik Svetozar Vukićević, sastali su se danas sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Majklom Milerom i njegovim saradnicima. 

- Majkl Miler je naglasio da je sada vrijeme da Crna Gora iskoristi zamah politike proširenja EU i ubrza reforme povezane sa EU, naročito kroz ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava 23 i 24. Pozdravio je nedavno imenovanje nedostajućeg sudije Ustavnog suda putem širokog međupartijskog konsenzusa, za koji je rekao da treba da bude očuvan i proširen na preostala ključna pravosudna imenovanja i ostale reforme povezane sa EU - navode u saopštenju.

Predsjednik kluba poslanika Miodrag Laković istakao je da se politika Pokreta Evropa sad bazira na EU integracijama, ekonomskom prosperitetu i vladavini prava.

- Ohrabrujuće su poruke da su je proces proširenja živ i da je na vrhu EU agende, te da EU spremna da integriše Crnu Goru i ostale zemlje Zapadnog Balkana u jedinstveno unutrašnje tržište i prije dobijanja statusa članstva- navode u saopštenju.

Laković je istakao da su u Pokretu Evropa sad svjesni nedostataka u administraciji, ali da smo spremni da osnažimo institucije kako bi mogli da ubrzamo naš evropski put.

- S obzirom na to da najveći broj građana ali i političkih partija podržava evropske integracije, zalagaćemo se da postignemo što širi konsenzus kada su u pitanju važne odluke u Parlamentu - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:35