Јованка Лаличић
29/08/2021 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лаличић: Докази свједоче да је Комненовић изнио неистине на мој рачун

Са нестрпљењем очекујемо епилог судског поступка и са задовољством ћемо упознати ширу јавност о томе., навела је она

Изношење ноторних неистина од стране господина Комненовића у коментару на саопштење Општинског одбора ДПС Тиват поводом године дана нове власти у Тивту, готово да не би завриједило нити реакцију нити коментар. То је саопштила Јованка Лаличић, предсједница Општинског одбора ДПС Тиват.

-Али зарад истине и правилног обавјештавања црногорске јавности дозволите ипак да кратко прокоментаришем неколико ствари.  У саопштењу Општинског одбора изнесене су голе чињенице и аргументи  за разлику од Вашег у којем сте  се одлучили за лични обрачун са мном и мојом ужом фамилијом без основа, отварајући непостојеће афере, подмећући  и износећи голе неистине, пресуђујући прије суда- наводи она.

image

Фото: Документ

Додаје: "Прво о мојим аргументима.  Како другачије квалификовати Ваше поступање  када је у питању обрачун са запосленима него да сте их незаконито послали кућама. Зар за то не постоје рјешења Комисије за жалбе које нијесте испоштовали и  за чије изигравање сте ангажовали адвокатски тим. На тај начин проузроковали сте непотребне судске спорове за које ћете морати у Буџету обезбиједити додатна и не мала средства, нажалост све на терет грађана наше општине".

-За престанак радног односа основ вам је било укидање радних мјеста  па  Вас  с правом питамо како  сада за иста расписујете јавне огласе. Како ћете успјети задовољити нарасле апетите Ваших коалиционих партнера или „људи из сјенке“ који  су Вам на услузи у пласирању неистина. Наравно  да и ови први и ови други траже дио колача. Имате озбиљне проблеме,  па чак долази и до физичких обрачуна  у згради Општине што није до сада забиљежено. Ипак, то је Ваш проблем. Што се тиче пројеката,  докази су на сваком мјесту. Једини Ваш успјех је хватање дивљих говеда којом акцијом сте лично руководили-наводи Лаличић.

Додаје: "Но, оно што није само Ваш проблем јесте то што  сте спремни да износите неистине у вези са конкретним случајем запослења мога зета жељећи тиме да урушите мој дигнитет и углед.  То ћете успјети засигурно код Ваших истомишљеника којих је сваким даном све мање, и у групи фејсбук јуришника који су вам десна рука у изношењу погрдних квалификација на мој рачун и ноторних лажи. Нећете моћи то код већине грађана Тивта, а до којих ми је итекако стало".

-Када је у питању запослење мога зета, истина је да је у конкретном случају расписан јавни конкурс на који се уредно и као једини кандидат пријавио мој зет. Због тога не осјећам грижу савјест што, замислите након 40 година рада у Општини Тиват, нијесам спријечила свог зета да конкурише на објављени конкурс. На бази спроведеног  јавног конкурса уручен му је Уговор о раду који је уредно потписан и печатиран од стране директорице Центра. На бази тог уговора чију валидност и законитост оспоравате, уредно је пријављен код Управе прихода и донијето је рјешење о заради. Ако је незаконито запошљен а не незаконито отпуштен, хоћете ли објаснити широј јавности због чега не можете да га уредно одјавите код Управе прихода него плаћате порезе и доприносе а он  одавно није запосленик Центра. Чујемо да Вас и још неке блиске сараднике управо то посебно нервира и брине- поручила је она.

Додаје: "Господине Комненовићу, у току је судски спор пред Основним судом у Котору по тужби мога зета због начина на који сте му као и већини дали отказ,  а њему за разлику од других, без икаквих права по престанку радног односа (без накнаде или отпремнине). Истина је да у документацији коју смо послали Основном суду постоји уредно потписани и печатирани Уговор о раду у шта ће се увјерити и Ваш адвокатски тим".

-Са нестрпљењем очекујемо епилог судског поступка и са задовољством ћемо упознати ширу јавност о томе.  А  Вама препоручујемо да до тада „ваше истине” оставите у фиоци. А што се тиче Вашег поштења и принципијелности зар нијесте имали намјеру да  за директора  Радио Тивта изаберете сестриног супруга?! А нијесте ни годину дана у фотељи која Вам је неким чудом невиђеним припала. За кратко засигурно-поручила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 13:46