Miodrag Lekić / - FOTO: PRTSC
24/03/2024 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Lekić prije 25 godina govorio o NATO bombardovanju: Zločin za koji se moraju ustanoviti odgovorni

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić podsjetio je na svoje gostovanje na italijanskoj televiziji od prije 25 godina, na 43. dan od NATO bombardovanja kada je ocijenio da je na SRJ izvršena nelegalna agresija.

Lekić, koji je tada bio ambasador u Italiji, kazao je u emiji da je razaranje SRJ suprotno međunarodnom pravu, te da se vodi rat i protiv civila.
On je tada rekao da su SAD, sa NATO alijansom i uz entuzijazam Velike Britanije, izvršile agresiju na SRJ.

- Radi se o zločinu za koji se moraju ustanoviti odgovorni- kazao je tada Lekić.



Lekić je danas, 25 godina od bombardovanja SRJ, istakao da svoje stavove koje je tada javno iznosio u pogledu te akcije, nije ni danas promjenio.

- Prilog koji ilustruje stepen razaranja naročito Srbije, ali s osvrtom i na Crnu Goru. Drugi snimci i prilozi su ilustrovali nesreće naroda na samom Kosovu. Na ovom snimku je posebno impresivno prebacivanje civilizovanih i poniženih Novosađana skelama nakon vandalskih bomardovanja mostova. Svoje autonomne poglede koje sam tada javno iznosio u Italiji, pa i ovoj emisiji, nisam ni danas promjenio. A nakon 25. godina od NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru tema ostaje aktuelna i polemička - navodi Lekić.

Polemika, kako je naveo, u objavi na FB može ići u dva pravca uticaj na geopolitičko prekomponovanje prostora bivše Jugoslavije i posljedice na međunarodne odnose, imajući u vidu “legalizovanje” oružane agresije na suverenu zemlju, suprotno normama međunarodnog prava i sistema Ujedinjenih Nacija.

Od napada NATO-a na SRJ 25 godina: Zločine pamtiti, žrtava se sjećati



Putin: Bombardovanje Jugoslavije pokazalo da Zapad sve tumači u svoju korist

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:15