Миодраг Лекић / - Демос
21/04/2022 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић: Ђукановић успио да се наметне неуспјелој Влади, нови избори су најчистије рјешење

Лекић каже да је излагање мандатара за састављање нове црногорске Владе Дритана Абазовића био покушај да се презентује нова ситуација

Лидер Демоса Миодраг Лекић каже за Н1 да му је понуђено да буде дио нове Владе Црне Горе, што је он, како је рекао, без дилеме одбио.

 - После неуспјелог експеримента експертске Владе, улази се у нови ескперимент, ако се настави овај правац - видим нестабилност. Нови избори су најчистије рјешење, демократија има излаз на изборима, казао је.

Лекић каже да је излагање мандатара за састављање нове црногорске Владе Дритана Абазовића био покушај да се презентује нова ситуација.

- Абазовић је образован, млади политичар, он је ‘сложио’ ту прицу, осјећа се много тешких контрадикција, не видим да ће допринијети стабилности Црне Горе у краћем периоду. Ситуација остаје напета, мандатар је саопштио структуру, није саопштио имена, важно је рећи да ДПС данас одлучује да ли ће подржати ту Владу, ту је суштина и симболика, да политичка снага са 30 година владавине, извесно субјект за који се везује корупција земље, да су они као губитници избора постали одлучујући фактор, рекао је.

Каже да је Мило Ђукановић доминантан и да је успио да се наметне неуспјелој Влади.

 - Два велика покрета су била против тог типа власти, да се то демонтира, то је била идеја водиља грађанског покрета после афере Коверат, гдје један тајкун усмјерава средства високом функционеру ДПС, то је изазвало велики револт. Касније су биле литије, оба догађаја су била усмјерена против ДПС. Повратак ДПС је могућ, али требало би да добију изборе, ово је политички молерај гдје се убацује много тога контрадикторног, рекао је Лекић.

Говорећи о односу са Србију, рекао је да има дежурних стражара који гледају да Црној Гори прети опасност од Србије.

 - Има и оних на другом полу, да из Србије треба да се добију импулси. Ја сам у умјереној опозицији, сигурно нећу ући у замке ни антисрпска ни великосрпска политика у Црној Гори. Не видим неки утицај Србије, спекулише се. Припадам већини која не мисли да очи требају да се упере ка Србији, закључио је Миоград Лекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:17