Миодраг Лекић / - Демос
30/05/2022 u 21:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић: Коњевићеве пријетеће поруке Абазовићу нас не увјеравају у озбиљност Владе

Ако такве изјаве говоре о новој клими у политичкој већини, онда она више наговјештава могућности за нове експерименте и неозбиљности које би у томе можда могле конкурисати претходној влади - рекао је Лекић

Предсједник Демоса Миодраг Лекић изјавио је данас да пријетећа порука министра одбране Рашка Коњевића коју је упутио премијеру Дритану Абазовићу да пази шта ће говорити на међународном скупу и да не може да говори у име црногорске државе нас не увјерава у потребну озбиљност јавног функционисања владе.

Лекић је то рекао на конференцији "Научене лекције на путу Црне Горе ка ЕУ", у организацији ЦЕДЕМ-а, када се осврнуо на једну оцјену из излагања у којем је речено "да у раду  нове политчке већине влада нова и позитивна атмосфера".

Указујући да ће се радовати истински реформским иницијативама владе, Лекић је рекао да двије последње изјаве из владине коалиције не указују на дјеловање озбиљне и реформске владе.

- Наиме пријетећа порука министра одбране коју је јуче јавно упутио премијеру Абазовићу да пази што ће говорити на неком међународном скупу и да не мозе да говори у име црногорске државе нас не увјерава у потребну озбиљност јавног функционисања владе. С друге стране, данашња  јавна критика функционера највеће странке  у новој политичкој коалацији коју је упутио вршиоцу дужности Врховног тужиоца, може се тумачити као наставак политичке праксе утицаја, па и пријетњи независним актерима правосудног система. Ако ово говори о новој клими у политичкој већини, онда она више наговјештава могућности за нове експерименте и неозбиљности које би у томе можда могле конкурисати претходној влади - рекао је Лекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:08