Милица Лекић / СД
20/04/2022 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић: Мандатар да одмах покаже споразум који су усагасили сви конституенти Владе

Што се СД тиче, сви накнадни "аранжмани" и "умекшани споразуми" у односу на већ постојећи, очигледно немају за циљ ништа до да додатно олакшају позицију СНП-у

Позивамо мандатара Дритана Абазовића да одмах учини јавним споразум који су усагласили сви конституенти Владе, будући да ће на тим основама она и функционисати. У супротном, биће очигледно да, или да конституенти не могу да се усагласе ни око елементарних ствари, или пак да једноставно крију договорене приоритете од јавности, саопштила је потпредсједница СД Милица Лекић.

- Подсјећамо и да је досадашња опозиција већ потписала један, иницијални споразум, у којем су утврђени приоритети мањинске владе, али и договорено да се одлуке у њој доносе консензусом. 

Паралелно је мандатар са СНП-ом тајно измијенио наведени споразум, у свим ставкама које су биле спорне СНП-у (доношење одлука консензусом, Сребреница, Украјина...) - наводи Лекић.

Истиче да је у међувремену отворена у јавности тема трећег споразума, који нико до дана данашњег није видио. Очигледно, истиче Лекић, овдје потпис никога не обавезује, а преузете обавезе се поређују расподјели фотеља.

- Што се СД тиче, сви накнадни "аранжмани" и "умекшани споразуми" у односу на већ постојећи, који је потписао већи дио конституената ове владе, очигледно немају за циљ ништа до да додатно олакшају позицију СНП-у. Као такви, не представљају интерес државе Црне Горе већ искључиво личне трговине. 

Ако влада у оваквом политичком и економском тренутку, у споразуму за приоритете постави Темељни уговор, Отворени Балкан и попис, те одустане од доношења одлука консензусом, биће јасно да улазимо у нову кризу и политичка препуцавања. Само овог пута, неће ни за кога од њених чинилаца бити оправдања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:27