/ - FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
02/02/2023 u 13:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić-Nagijev: Sporazumi Crne Gore i Azerbejdžana odličan osnov za dalje unapređenje odnosa

Nagijev je upoznao predsjednika Odbora Miodraga Lekića sa aktuelnim dešavanjima u ovoj zemlji, posebno se osvrćući se na zamrznuti sukob u Nagorno – Karabahu, Lačinski koridor

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić održao je danas sastanak sa šefom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Azadom Nagijevim.

-  Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić konstatovao je da su bilateralni odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma prijateljski i sa konkretnim rezultatima. Lekić je ocijenio da regioni u kojima su smještene ove dvije države dijele brojne sličnosti, kako u istorijskom, tako i geografskom smislu, što dodatno doprinosi boljem obostranom razumijevanju- navodi se u saopštenju.

Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Azad Nagijev ocijenio je da su brojni bilateralni sporazumi, potpisani između Vlade Crne Gore i Vlade Azerbejdžana, odličan osnov za dalje unapređenje već dobro razvijenih odnosa. On je ukazao na veliku zainteresovanost azerbejdžanske strane za dalje ulaganje u crnogorsku infrakstrukturu, kao i za intenziviranje saradnje u oblasti turizma.

Nagijev je upoznao predsjednika Odbora Miodraga Lekića sa aktuelnim dešavanjima u ovoj zemlji, posebno se osvrćući se na zamrznuti sukob u Nagorno – Karabahu, Lačinski koridor, kao i posljednji incident koji se dogodio Ambasadi Republike Azerbejžan u Islamskoj Republici Iran.

      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:10