/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
24/06/2022 u 18:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić pita Abazovića: Da li je vlada, sa dominantnim DPS-om, nastala iz suverene volje građana?

Predmet naše usmene debate biće i pitanje da li 43. vlada izražava kontinuitet poslednjih vlada DPS-a i prethodne 42. vlade, navodi se u pitanju

Poslanik Miodrag Lekić uputio je, ispred Kluba poslanika "Demokrate - Demos - Mir je naša nacija", poslaničko pitanje  Dritanu premiejrui Abazoviću. 

Pitanje prenosimo integralno: 

Gospodine Abazoviću,

Zbog nečuvenog političkog zahvata kojim su poražene političke snage na poslednjim izborima - inače nesporno i direktno odgovorne za stanje duboko podjeljenog, korumpiranog i kriminalizovanog crnogorskog društva, neodržive i prezadužene ekonomije – postale vlast, dok je daleko najveći dio pobjedničkih snaga na izborima postao opozicija - postavljam sljedeće pitanje:

Da li je 43. vlada, sa vraćanjem na vlast DPS-a i njegovih partnera nastala u kombinaciji nekog oblika međunarodnog paket aranžmana, zapravo djelovanjem određenih službi ili osoba van naše zemlje i domaće autoklonijalne saradnje - proizvodeći tako i sliku samoponištavanja države, posebno njenog ustavnog karaktera?

Ili smatrate da je vlada, sa dominantnim i nereformisanim DPS-om na vlasti, nastala na bazi suverene volje građana (na poslednjim izborima 30. avgusta) kao osnovnim demokratsko - ustavnim postulatom koje poznaju demokratska društva?

Sastavni dio iste teme jeste i pitanje:

Da li u aktuelnoj vladi faktički postoje ili djeluje više vlada?

- Ovo pitanje postavljam na osnovne javne percepcije da u vašoj vladi funkcioniše više vlada, načinom glasanja i stilom otvorenog, pa i ponižavajućeg javnog oponiranja Vama kao premijeru - što sve zajedno dopunski degradira format i javni autoritet vlade.

- Predmet naše usmene debate biće i pitanje da li 43. vlada izražava kontinuitet poslednjih vlada DPS-a i prethodne 42. vlade, dakle perioda funkcionalnog urušavanja crnogorske države ili smatrate da se radi o vladi reformskih promjena nefunkcionalnog i korumpiranog sistema koje su tražili građani na poslednjim izborima?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:53