Milica Lekić / - RTVNK
21/08/2022 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić: Postići dogovor o datumu izbora i Vladi koja bi ih pripremila

Ako budemo opet svjedočili kupi-prodaj politici, nakon dvije godine blokade u pravosuđu i integracijama, šteta će biti nepopravljiva, kazala je Lekić

Neophodno je hitno postići dogovor o datumu izbora i Vladi koja bi ih pripremila, saopštila je danas potpredsjednica SD-a Milica Lekić.

- Pad vlade je parlamentarna demokratija na djelu, šta god god neko lično o tome mislio. Isto kao što je činjenica da su dvije pune godine izgubljene u partijskim sitnim kombinatorikama i trgovini, pa je nedopustivo gubljenje makar i jednog dana više - navela je Lekić.

Zato je, kako dodaje, potrebno hitno postići dogovor o datumu vanrednih parlamentarnih izbora i modelu Vlade koja će ih pripremiti, jer više vremena za gubljenje nemamo.

- Na to nas upućuju i gotovo svi međunarodni partneri, iz čijih izjava je jasno da nikoga personalno ne smatraju “političkim proviđenjem” Crne Gore kako se Abazović pokušao predstaviti, da niko personalno ne smije da prisvaja evropski put, te da da će, prirodno, biti podržana svaka vlada građanske, evropske orijentacije. Što nije slučaj sa smijenjenom, koja je već neko vrijeme, otkako je pokazala svoje pravo lice, i od međunarodne javnosti prekrižena - smatra ona.

Podsjetila je da su Socijaldemokrate jedine, od početka, gotovo do najmanjeg detalja, predvidjele razvoj dešavanja i sa 42. i sa 43. Vladom koja se klela u evropejstvo, a činila sve suprotno.

- Ako budemo opet svjedočili kupi-prodaj politici, nakon dvije godine blokade u pravosuđu i integracijama, šteta će biti nepopravljiva. SD i ovog puta može da garantuje konstuktivnost i razboritost u ovim politički teškim vremenima. Da li mogu drugi, znaće se ubrzo - zaključila je Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:05