Миодраг Лекић / - Дан
06/03/2022 u 13:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић: Повратак на власт клептократских формација

Лидер Демоса каже да увијек остаје могућност да се грађани демократским средствима одупру покушају “нормализовања” манипулација, политичког хаоса и лова у мутном у садашњој Црној Гори

Предсједник Демоса Миодраг Лекић каже да се дешава, ван демократских правила, а захваљујући ритуалима унутрашње неозбиљности и управљачким пунктовима над добровољним полупротекторатом, операција повратка на власт познатих корупционашко - клептократских формација.

Лекић је на свом ФБ профилу написао да, новим експериментом мањинске владе присуствујемо не само политичкој рехабилитацији актера афера "Снимак", "Коверта", "Лименка" "Пандорини папири", недавне и огавне "Стамбене корупције итд. - већ они сада постају постају државна власт, чак врховни и одлучујући законодавни  арбитри.

- Све након последњег изборног пораза. Овдашње шибицарске авангарде и прекаљени протагонисти криминала и корупције - као такви већ оцијењени са међународних адреса - сада користе и украјински рат да наводним оданостима западним вриједностима ухвате нови воз ткз. међународне подобности. Између осталог и на штету кредибилитета оних који издају такве потврде, наравно иза кулиса - каже Лекић.

Он истиче да би добро било да домаћи актери претварања Црне Горе у из полупротектората у чист модел протектората заједно са међународним помагачима у том добровољном чину ипак не потцјењују претјерано овдашњу јавност.

- Дакле, јавност која се добро сјећа да је врх корумпиране црногорске власти - сада бучно у првим антируским редовима током ратне и за сваку критику инвазије Русије на Украјину - заједно са садашњим ратним министром војске Русије, у страсно пријатељској атмосфери, обавила корупционашку трансакцију продаје црногорског КАП-а руском тајкуну, у износу скоро половине црногорске привреде - истиче лидер Демоса.      

Он наглашава да зато и остаје могућност да се грађани демократским средствима одупру покушају “нормализовања” манипулација, политичког хаоса и лова у мутном у садашњој Црној Гори.

- И да подрже, умјесто рестаурације познатих снага корупције, разумне идеје залагања, у овом сложеном међународном моменту, за грађански мир, поштовање изборног легалитета и широки консензус политичких снага у земљи - закључује Лекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:32