Миодраг Лекић / - LEKIC
20/07/2021 u 19:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић: Премијер може бити Бечић, Абазовић или Радуновић

Не улазећи у појединости о особи, предсједник Демоса каже да плаћамо цех формирању Владе гдје посланици нису знали ко чини њен састав, на челу са премијером

Лидер Демоса Миодраг Лекић каже да би требало саставити нову владу и да из политичких структура треба изабрати премијера. Мисли да у све три групације постоје политичари који би могли бити компетентни предсједници владе наводећи као потенцијалне премијере Алексу Бечића, Славена Радуновића, Дритана Абазовића.

Лекић у интервјуу за ТВ Нова М, каже и како мисли да предлог да он буде премијер није актуелан.

-Ситуација је сљедећа: једна политичка групација је то предложила, док УРА и Демократе дају подршку Кривокапићу тако да та тема није уопште на столу и ја о њој ни не размишљам. Сматрам да би требало саставити нову владу и да из политичке структуре треба изабрати премијера. Мислим да у све три групације постоје политичари који би могли бити компетентни предсједници владе, и да будем конкретан- мислим на Алексу Бечића, Славена Радуновића, Дритана Абазовића- истиче Лекић.

Они су се, објашњава Лекић, доказали као опозиционари и могли би да заступају интерес укупне коалиције. Са друге стране, нема такво мишљење и о актуелном премијеру.

-По мом мишљењу је апсолутно некомпетентан, и који чак користи своју позицију за обрачунавање јер напада једну компоненту парламентарне већине и која му, истина, не остаје дужна- наводи лидер Демоса.

Лекић ипак каже да ако би дошло до сагласности да он буде премијер размотрио би ту понуду.

Коментарисао је и став лидера НОВЕ Андрије Мандића да се већ ради на остварењу тзв. Српског света.

-Дакле, оно што претпостављам да је тај “српски свет”, нисам апослутну за његову офанзиву овдје, али сам једнако тако против антисрпског света или свијета. Мислим да су то екстреми који се хране овдје и да се ради о духовним политичким близанцима и да је потребно формирати једну политику која је супериорна у културном, еманципаторском смислу-истиче Лекић.

На питање да ли му сметају актуелна наименовања директора школа, Лекић каже:

"Видите прво ваља прокоментарисати то дио власти, мислите на УРУ. Ја мислим да УРА има простор у структурама владе да се однесе на одређен начин и да спријечи таква рјешења. Ризикује да буде лицемјерно и не баш нарочито суптилно да не можемо протумачити. Ко је у Влади одговоран је за одлуке Владе“.

Не улазећи у појединости о особи, предсједник Демоса каже да плаћамо цех формирању Владе гдје посланици нису знали ко чини њен састав, на челу са премијером.

-Мислим да експеримент са Министарством просвјете, културе итд, који је из неких апостолских или других разлога стављено у једну структуру, и вјероватно не најсрећније рјешење са министарком ако она стоји иза оваквих скандала који се нажалост понављају- навео је Лекић.

Лекић поручује да се залаже за постизање повјерења у парламентарној коалицији и да на бази тог квалитета функционишу.

-Без тога тешко да можемо имати резултате. Наравно да нисам задовољан исходом састанка, али и даље мислим да је ово, макар било на моменте хаотично, боље или мање горе од оне претходне власти која је имала висок степен сагласности, једну дивну дисциплину и форму и управо у таквом амбијенту долазило до невјероватних пројеката политичке корупције типа “Снимак” или до тога да се предсједник државе бави црквеним питањима... Не бранећи ове токове садашње коалиције, хаотичне признајем, сматрам да још увијек је ту судар идеја и погледа, дакле нисам престрог, али не могу бити ни задовољан исходом”-каже Лекић.

Коментаришући ситуацију са амбасадорима, Лекић каже да смо као држава направили скандал, или чак и бруку да Влада и предсједник државе пишу различита образложења шефовима држава.

Ријеч је, закључује Лекић за НОВУ М, о још једном фијаску.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:57