/ Миодраг Лекић
22/04/2022 u 11:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лекић тражио на увид одлуку о санкцијама Русији

Предсједник Одбора за међународне односе и исељенике затражио је кабинету премијера да том скупштинском тијелу достави одлуку Владе о свим усвојеним санкцијама Русији

 Предсједник Одбора за међународне односе и исељенике Миодраг Лекић затражио је кабинету премијера да том скупштинском тијелу достави одлуку Владе о свим усвојеним санкцијама Русији.

Лекић је затражио да Влада Одбору достави и захтјев Европске уније у којима се, како је из Владе објављено, захтијева да Црна Гора примјени санкције Русији, са спецификацијом свих тражених мјера.

То је објављено на Фејсбук страници Демоса.

- У условима сложеног стања у нашој земљи које је бременито не само великим политичким, економским и институционалним проблемима, већ и видљиво неадекватним одговорима државе овим дописом покрећем иницијативу која се односи на један спољнополитички сегмент изузетно важан за државу- наводи се у допису Лекића.

Лекић је додао да Влада, по устаљеној пракси, не консултује и информише надлежни одбор. Влада је 8. априла формално усвојила санкције Русији због војне агресије на Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:18