Momčilo Leković / - FOTO: DEMOKRATE
15/03/2024 u 15:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Leković: DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere

Demokratska partija socijalista (DPS) se očajnički trudi da uništi one koji se danonoćno bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa cjelokupnim bezbjednosnim sektorom, ali to im neće proći, poručio je poslanik Demokratske Crne Gore (DCG) Momčilo Leković.

- Očigledno je kao dan: jedini dokaz potreban da potvrdi kako je ministar unutrašnjih poslova izvršio svoju dužnost po zakonu, štiteći sopstveni integritet i integritet bezbjednosnog sektora, jeste frenetičan napad Demokratske partije socijalista – političke strukture za čije vrijeme vladavine i upravljanja bezbjednosnim sektorom su iznjedreni najveći narko karteli, a čiji ključni kadrovski izbori upravo u tom sektoru i drugim najznačajnijim institucijama su danas na optuženičkim klupama - naveo je Leković u reagovanju dostavljenom medijima.

Više nije tajna, kako je kazao, “DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere”.

- Vaš napad na Specijalno policijsko odjeljenje i, posredno, na gospodina Novovića, samo je uvod u vašu pravu želju i cilj. Nakon što ne krijete radost zbog izbora v.d. direktora Uprave policije, policijskog službenika kog je Vlada Mila Đukanovića svojevremeno poslala u Europol i koji, prema navodima medija, nije prošao poligraf, sad bi željeli i “podesnog” ministra unutrašnjih poslova. Cilj? Očit – povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala - dodao je Leković.

Vaša prava agenda, prema njegovim riječima, “DPS je kristalno jasna”.

- Mobilisali ste svoje propagandne mašine: medije, analitičare, pravnike, čak i DPS kriminologe. Umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govorite o kršenju zakona i odgovornosti, vi, licemjerno, zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon. To samo dodatno potkrepljuje naše sumnje da DPS pokušava da se infiltrira u vlasti nudeći se u dužem periodu i pokušavajući izdejstvovati podršku od PES da prihvati nekog poslanika iz vaših redova ili bivših koalicionih partnera - naveo je Leković.

Napad na bezbjednosni sektor i nelegitiman izbor na čelo Uprave policije uslijedili su nakon hapšenja ključnih figura u kriminalnom svijetu.

- Samog vrha kriminalne piramide – sve zbog straha DPS-a, jer je strah od toga ko je sljedeći na listi. Upravo zato, DPS se očajnički trudi da uništi one koji se danonoćno bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa cjelokupnim bezbjednosnim sektorom, ali avaj, to vam neće proći. Pucanj u prazno, kao mnogo puta do sada - zaključio je Leković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:58