Момчило Лековић / - Демократе
25/05/2022 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Хоће ли након Зете, ДПС и партнери8 коначно дати самосталност и Сутомору

Он вјерује да су једина, а вјероватно и одлучујућа кочница и овој политичкој калкулацији, приходи које Општина Бар убира из овог дијела барске општине,

Након што је ДПС са коалиционим партнерима кренуо у спашавање Ивана Вуковића пројектом давања самосталности градској општини Голубовци, који није ништа друго до политички инжењеринг којим се уочи локалних избора у Главном граду жели смањити велика предност опозиције, не би било уопште зачуђујуће да се слична иницијатива одједном покрене и у Бару како би се спашавао одлазећи предсједник Душан Раичевић, навео је одборник Демократа Момчило Лековић.

 - Ту наравно мислимо на случај Сутомора у којем је ДПС са партнерима у односу на локалне изборе 2018. године, на парламентарним изборима доживио прави бродолом. У августу 2020. године опозиција је освојила готово 500 гласова више од ДПС-а и његових партнера. Вјерујемо да је та разлика, након дешавања у последњих неколико мјесеци на државном нивоу, у Сутомору још израженија у корист опозиције - наводи он.

Лековић вјерује да су једина, а вјероватно и одлучујућа кочница и овој политичкој калкулацији, приходи које Општина Бар убира из овог дијела барске општине, а који су, додаје он, потребни како би се спровела "квалитетна" кампања у сусрет локалним изборима на комплетној територији града Бара.

 - Подсјећамо да је протеклу деценију, готово пред сваке изборе ДПС преко својих представника у МЗ обећавао становницима Сутомора независност и "слободу" од Општине Бар. Међутим, све се завршавало на ријечима и празним обећањима. Чим би се приходи и таксе слиле у барску касу, иницијативе су експресно стављане у фиоку. Хоће ли их ДПС сада поново извадити, па након избора вратити или пак извадити и коначно реализовати жељу становника Сутомора, остаје да се види - закључује Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 11:06