ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ / -ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ
26/05/2022 u 20:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепосавић: Нисам користио дипломатски пасош након престанка функције, тада престаје да важи

- Законом је прописано да се дипломатски пасош предаје ради поништења тек након доношења рјешења о поништењу које МВП није доставио - поручио је он

Бивши министар правде Владимир Лепосавић поручио је да су поједини медији обмањивали јавност, те поручио да дипломатски пасош престаје да важи престанком функције па се разумије да га након тога није користио.

 - Почетком овог мјесеца ДПС-ови медији покушали су да наметну тему невраћања дипломатског пасоша и то називали ,,скандалозним". Оно што је овдје скандалозно јесте незнање и смућивање јавности будући да Закон о путним исправама (чл. 46) изричито прописује: дипломатски пасош се не враћа, него ,,предаје ради поништења". Пасош није туђа ствар која је некоме посуђена, па да се враћа. Сви грађани то добро знају, јер и неважеће личне исправе остају у њиховом посједу и то из разлога правне сигурности - ради заштите личних података и спрјечавања фалсификовања и других злоупотреба - објаснио је Лепосавић на Инстаграму.

Како је истакао, из истих тих разлога, истим законом је прописано да се дипломатски пасош предаје ради поништења тек након доношења  рјешења о поништењу које имаоцу исправе мора доставити орган који је издао путну исправу, а што МВП као надлежни државни орган  није  учинио ево већ дуже од годину дана!

Ово је, како је додао, такође промакло лакрдијашком медијском истраживању.

 - Коначно, наводи наводних новинара о коришћењу дипломатског пасоша такође обмањују јавност, јер ова путна исправа престаје да важи престанком функције, па се након тога не може користити, као што, разумије се, није ни коришћена након престанка јавне функције др Владимира Лепосавића - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2022 16:01