ЛП лого
23/06/2021 u 17:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерали трже хитну смјену министра пољопривреде

Додају да се питају "чиме се то ова самопрозвана експертска Влада бави и шта је то прече од проблема грађана и свих осталих актера друштва"

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде својим је бахатим и осионим понашањем према храниоцима Црне Горе показао каквог је мишљења о виталној економској грани од које зависи и биолошки опстанак једне нације па је самим тим преко реда сјео на столицу за хитно и експресно смјењивање, наводе из Либералне партије.

-Премијеру Кривокапићу ако сте још увијек ви диригент овог раштимованог оркестра који зовете Влада Црне Горе онда на првој сједници, већ сјутра покрените смјену човјека којег сте поставили на мјесто минстра пољопривреде, шумарства и водопривреде.Актуелни министар Стијовић је успио, за свега пола године своје страховладе, да разори све што је урађено у области пољопривреде у протеклим годинама Либерали су у претходних шест мјесеци више пута прозивали министра због његовог очигледног нерада и јавашлука стога је нановно изношење његових радних неуспјеха сувишно. Вјерујемо да нам је свима већ кристално јасно да од експертске владе нема ни слова Е, а не експертске подршке, нема ни вођења државе на експертски начин, нема имплементације најважнијих а ни оних мање важних интеграционих политика, а о рјешавању нагомиланих проблема да и не говоримо. Тужно, али нажалост истинито-наводе они.

Додају да се питају "чиме се то ова самопрозвана експертска Влада бави и шта је то прече од проблема грађана и свих осталих актера друштва".

-Колико видимо из свега до сад приказаног, а нажалост, нема се шта виђети, ова Влада није засукала рукаве да ријеши ниједан проблем. Остају на ријечима и бесомучном вријеђању интелигенције, права и достојанства грађана. Може бити да се не тако давно спроведеном реорганизацијом ресора, и креирањем нове организације неђе волшебно загубио ресор пољопривреде, па неком пуком техничком грешком остао само у називу ресора. Судећи по реакцијама господина министра, проблеми пољопривредних произвођача и сточара не спадају у његове надлежности.Овом приликом упућујемо генералном секретаријату владе молбу да пошто су они наше најмудрије главе колико је сјутра исправе овај „технички пропуст“ и уклоне пољопривреду из назива ресора, који се овом проблематиком не бави-наводе они.

Министар, додају, је  јуче преко посредника поручи да нема пара па пошто нема пара онда нема ни министра.

-Питамо Вас сад министре шта је онда Ваша надлежност? Можда, заправо врло вјероватно, иста као и Ваших колега, саботажа напретка и развоја ове државе, реваншизам и преголемо запошљавање експертског кадра са двије, три, или највише пет година радног искуства на она мјеста којима дорасли нијесу, као ни Ви, или на експертске уговоре који се финансирају из џепова грађана.Нешто је труло у држави коју ви водите, а то нешто је екпертиза кадра који за 200 дана Владе није урадио ништа, осим запошљавања подобних, дикриминација и тајни преговори, да се разумијемо.  Нажалост, не замјерамо министру на негирању надлежности за овако озбиљне проблеме пољопривредника, који као и други у овој држави имају право на помоћ и подршку јер су нарочито погођени кризом насталом усљед пандемије. Кажемо, не замјерамо, јер он само игра како други кажу. Сулудо би било очекивати да је и један од самопрозваних екперата понудио рјешење за проблем који се односи на домаће прозвођаче, кад нам је у експертској влади, слађе само туђе, оно увозно (увозни кадар „експертски“, увозни производи, увозна рјешења)-наводе они.

Додају да очекивати да ће неко у влади имати слуха за бољи пласман домаћих производа кроз трговинске и хотелске ланце, ван је сваке памети, у држави која, бира да се на летовима националном авио-компанијом, која треба да је слика и одраз државе, њен најбољи промотер служе увозни производи, под изговором да су јефтинији од домаћих.

-Да је то логика, онда би нам и за директора националне авио-компаније био ангажован домаћи, а не увезени експерт који би сигурно уз много нижу цијену коштања рада, осигурао много боље резултате од увезеног стручњака, коме је ова услуга предебело плаћена. И сигурно би уз знање имао и сазнање да се имиџ националне авио-компаније не гради на увозним производима. Али, како кад од почетка мандата селективна правила важе за све оно што је домаће. Привреди и домаћој производњи се помаже селективно и само да се мало замажу очи грађанима, оним већинским грађанима који једва крај са крајем крпе, чији рад се не вреднује, чија права се угрожавају-поручују они.

-А сјетићете се, причали су не тако давно, како ће својим експертским знањем ову спаљену земљу поново изградити и како ће Црна Гора процвјетати. Цвјета једино непотизам, дискриминација, непоштовање устава и закона и проблеми. Док пак на сајту владе Црне Горе казују другачије: ,,Пољопривредна производња има важну улогу у економији Црне Горе, са значајним учешћем у бруто домаћем производу, укључујући шумарство и рибарство. Сектор пољопривреде и туризма су развојни и економски приоритет националне економије.“ Паметноме доста. Него, путуј министре и не нагињи се кроз прозор-закључују.

Либерална партија, истичу,  пружа пуну и бескомпромисну подршку принципијелним и реалним захтјевима пољопривредника и сточара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:39