Поповић  / Фото: Лазар Ружић
28/05/2021 u 10:02 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерална партија: Кривокапићев скандал раван је покушају државног удара

Како другачије протумачити оно што се синоћ десило у Београду, питају се из ове партије

Синоћни регионални скандал који је држави Црној Гори приредио предсједник Владе Здравко Kривокапић раван је покушају државног удара, оцијенила је Либерална партија, на чијем је челу Андрија Поповић. 

- Самовољни и једнострани потези премијера који је ненајављено одлетио у Београд на ноге врху СПЦ и Владе Србије без икаквог овлаштења и информације према јавности у Црној Гори још један је срамотни чин у политичкој каријери ове власти чији се крај назире. Овакво директно мијешање сусједне државе и примање инструкција из Београда те преузимање свих надлежности државе од стане једног човјека чија је вољи креирана из  иностранства, има све карактеристике државног удара. Kако другачије протумачити оно што се синоћ десило у Београду - пита се ЛП.

Kако су додали, поставља се питање да ли је Црна Гора још увијек суштински самостална држава која сама доноси своје одлуке или њих креирају страни центри моћи, овога пута врх државе Србије и Цркве у Србији.

- Да скандал буде још већи, српска државна инфорамтивна агенција Танјуг ексклузивно најављује потписивање споразума за који је премијер, заједно са потпредсједником Дританом Абазовићем, тврдио да неће бити потписан још неко вријеме и да ће грађани бити упознати о одредбама уговора. Ипак о садржају овог споразума Црна Гора и њена јавност још увијек ништа не зна - наводи ЛП.

Немушти су, кажу, покушаји премијера који се правда да је дошао у Београд да агитује за владику СПЦ Јоаникија, као да је то какав државни интерес, иако сами Јоаникије каже да га је у Београд звао како би овај потписао бланко споразум са СПЦ о којем се Црна Гора очигледно ништа не пита.

- Премијер који изиграва лобисту владикама на црквеним саборима умјесто да штити интересе државе Црне Горе као једне од потписница евентуалног споразума, нема никакав легитимитет да даље настави такав посао, макар не у име државе и грађана Црне Горе - закључује ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:50