Marković / -FOTO: ARHIVA
29/07/2022 u 12:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Liberalna partija tvrdi da su njihovu funkcionerku vrijeđali na TV Prva

Iz partije Andrije Popovića tvrde da su Jelenu Marković nazivali bošnjačkim imenima Merima i Jasmina

Liberalna partija tvrdi da su jutros na TV Prva njihovu članicu Predsjedništva Jelenu Marković vrijeđali u emisiji i da je bila žrtva linča.

Liberalna partija tvrdi da je Marković pozvana u emisiju radi diskusije o Njegoševom mauzoleju na Lovćenu, a da je sveštenik SPC Jovan Plamenac nazivao raznoraznim imenima Jasmina i Merima.

- Vjerovao je da će tako poniziti sagovornicu nazivajući je bošnjačkim imenima, što je očigledno posebno svojstveno jednom duhovniku koji zastupa vjersku zajednicu u emisiji. Isto tako, urednik glasila SPC “Svetigora”, izvjesni Vojinović, našao je za shodno da se Jeleni Marković obrati sa "gospođo Merima" i poruči "pozdravite svog partijskog šefa Omera" misleći pritom na Andriju Popovića predsjednika Liberalne partije Crne Gore. Vojinović je očigledno pokušavao da ponizi Marković ali i lidera LP Popovića nazivajući ih muslimanskim imenima, što je zaprepašćujuće i što plaši svakog građanina Crne Gore- kazali su iz ove partije. 

Dodali su da ovi "šokantni izlivi mržnje prema svemu crnogorskom ali i otvorena mržnja prema muslimanima mora biti hitno sankcionisani od strane nadležnih organa".

-  Ovakva mržnja u javnom etru, živom programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom, nije viđena u Crnoj Gori decenijama. Pozivamo prije svega TV Prva da osudi ovakvo ponašanje u sopstvenom studiju, zatim i SPC da se izvini i ogradi od ovakvih izjava ako to nijesu njeni zvanični stavovi, a zatim i nadležno tužilaštvo da procijeni postojanje elemenata krivičnog djela u ovom govoru mržnje i odgovorne privede pravdi- zaključuju u saopštenju iz Liberalna partije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 23:02