Либерална партија / - фото: ЛП лого
13/09/2021 u 19:39 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерална партија: Влада преко МУП-а врши притисак на наше руководство

Ово нам указуjе да полициjа нем поjма шта се то дешавало на поменутом тргу у наведеном дану, па покушава од грађана да сазна, наводе из Либералне партије

Руководство и чланови Либералне партиjе добили су од Управе полициjе позиве да се jаве у просториjе полициjе због догађаjа на Дворском тргу на Цетињу. Позиви су стигли предсjеднику и посланику Андриjи Поповићу и то да се jави вечерас, у року од сат времена, као и потпредсjеднику Jову Рабреновићу и члановима Предсjедништва те партиjе, саопштили су из ЛП-а.

Према њиховим риjечима, jасно jе да Влада Црне Горе преко МУП и полициjе покушава да „врши притисак” на руководство и чланове Либералне партиjе како би ућуткали сваки критички тон.

Међутим, из ЛП-а поручуjу да оваj „покушаj застрашивања неће успjети”.

– Очигледно jе да су таjни састанци иза поноћи 4. септембра као и jутарњи телефонски разговори премиjера и вицеремиjера са челницима српске и руске политичке групациjе познатиjе под називом ДФ имали за циљ, осим суровог напада на грађана, спровођење осталих таjних договора или боље рећи ућуткивања свих неистомишљеника. У складу са тим таjним преговорима гдје jе премиjер десантне Владе обећао сигурну доставу Првослава Перића и Jована Мићовића а за узврат добио подршку од ДФ за своjе послове, са овим позивима полициjе испливавали су и нови детаљи договора. Тако да сада видимо да су на списку жеља била и хапшења грађана коjи су били на Цетињу тог 5. септембара а све са циљем да по старом удбашком рецепту застраше родољубе и патриоте те да ућуткаjу све коjи не мисле као они на линиjи српског света – наводи се у саопштењу.

Напомињу да челници Владе „удараjу на народ”, како би  могли спровести своjу политику.

– Поменути премиjер десантне Владе и политичка окосница руско-српске политике у Црноj Гори добро знаjу, као особе блиске удбашким круговима, да треба ударити на „моj народ” како га од милоште зове премиjер десантне Владе, како би могли слободно да спроводе своjу политику затирања Црне Горе – наводе из ЛП-а.

Како су навели, у невjешто сроченом позиву, између осталог, се наводи да се односи за прикупљање обавjештења у вези догађаjа на дворском тргу 5. септембра.

– Ово нам указуjе да полициjа нем поjма шта се то дешавало на поменутом тргу у наведеном дану, па покушава од грађана да сазна. Мада jе могућа да полициjа само спроводи у дjело извињење вицепремиjера десантне Владе Абазовића и вjероватно хоће да се извини грађанима за онаj силни сузавац коjим су их засули. Уз то сигурно иде и посебно извињење за шок бомбе и гумене метке – додаjе се у саопштењу.

Поручуjу да ће се „радо одазвати”, позиву.

– Свакако да ће се предсjедник, руководство и чланови Либерала радо одазивати да приме овакво извињење и обjасне МУП-у шта се заправо догодило док су они те ноћи стаjали на тргу, jавном мjесту, и дружили се са грађанима када jе изненада отпочела киша сузавац – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:51