/ - FOTO ILUSTRACIJA
15/12/2021 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерална: Сјутра антифашистички протест испред Скупштине

Позивамо све да нам се придруже, наводе из Либералне партије

Либерална партија Црне Горе у четвртак 16. децембра,  тачно у подне, организује испред Скупштине Црне Горе протест поводом поновног одбијања да се Приједлог Закона о забрани фашистичких, неофашистичких и војних националистичких организација и употребе њихових симбола уврсти у дневни ред текућег засиједања Скупштине Црне Горе.

- Овим чином црногорски посланици и политичке партије су показале да им није стало до поштовања највећих тековина модерног и демократског друштва и основних послулата ЕУ. Јавност је имала прилику да у директном преносу види да је свега 29 посланика подржало приједлог Либералне партије Црне Горе да Закон о забрани фашистичких, неофашистичких и војних националистичких организација и употребе њихових симбола буде разматран на пленуму. Ова чињеница сама по себи довољно говори о стању и агонији у којој се налази Црна Гора и не оставља сумњу да ли се и сама парламентарна већина истински залаже за антифашистичке тековине и развој друштва на овим основама. Јасно је да је тог понеђељка 13. децембра у Скупштини Црне Горе међу 81 послаником било свега 29 антифашиста и бораца за најсветије идеале на којим је ова држава деценијама грађена- наводе из Либералне.

Како су навели, псеудоантифашисти који су о празницима или неким свечаним прославама на ревер закаче беџ који симболизује антифашизам мисле, или ваљда стварно вјерују, да упорно одбијање да се о овом закону расправља може зауставити плиму промјена која надолази и доноси неки нови друштвени и историјски контекст.

-  Није господо довољно сликати се поред споменика из НОБ-а, или спомен-обиљежја и саопштити пар фраза и испразних флоскула јер за истински антифашизам се мора раскинути веза са свим оним који промовишу неофашистичку идеологију и подржавање таквих националистичких групација је сигуран пут у пропаст. Црногорско друштво коначно мора искорачити из вртлога национализма, неофашизма и слављења ратних злочинаца. Само таква Црна Гора ће бити партнер савременој Европи! Свједоци смо да су се авети ретроградних идеологија подржаних чак и од неких политичких партија на велика врата уселиле у антифашистичку и слободарску Црну Гору. У претходне двије године често се потпуно отворено позива на ревизионизам и релативизовање антифашизма, док се у исто вријеме промовише четничка идеологија свесрдно помогнута од појединаца и група блиских цркви Србије и идеолозима такозваног „српског света“- навели су из ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:04