/ - ЛП лого
25/01/2022 u 10:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП ће подржати Владу која буде имала квалификовану већину за даље реформе

Такође, оцијењено је да ће се ЛП залагати за формирање техничке Владе нациналног јединства која би била ограниченог рока трајања

Предсједништв ЛП саопштило је да ће та странка  подржати Владу која буде имала квалификовану већину за даље реформе

-Предсједништво Либералне партије анализирало је веома сложену политичку ситуацију у Црној Гори. На сједници је констатовано да је дошло до слома црногорских институција законодавне, извршне и судске власти. Као приоритет дјеловања ЛП у наредном, турбулентном, периоду постављена је заштита угроженог црногорског, грађанског идентитета и деблокада евро-атланског пута Црне Горе-наводе они.

Додају:"Предсједник и посланик ЛП Андрија Поповић овлашћен је да, као један од предлагача у оквиру јединствене парламентарне опозиције, у Скупштини гласа за неповјерење 42. Влади Црне Горе, која је својим укупним дјеловањем доминантно допринијела великом посрнућу Црне Горе".

-Такође, оцијењено је да ће се ЛП залагати за формирање техничке Владе нациналног јединства која би била ограниченог рока трајања а чији би задатак био да створи услове за одржавање ванредних парламентарних избора током 2023. године. Таква Влада биће подржана од стране ЛП у Парламенту само ако је подржи квалификована већина од најмање 49 посланика, како би се створили услови за даљи европски пут, односно за избор носилаца највиших правосудних функција и реформу изборног законодавства-наводе у саопштењу.

Додају:"На сједници Предсједништва анализирани су резултати локалних избора одржаних крајем 2021. године на Цетињу и Мојковцу али и започете припреме за локалне изборе који ће се на прољеће одржати у, вјероватно, чак 17 општина, укључујући и ванредне изборе у неким општинама".

-Предсједништво је изабрало Одбор за припрему ВИ Редовне Конференције ЛП која ће се одржати у јуну ове године. Одбор чине предсједник партије, потпредсједници, генерални и технички секретар као и портпарол ЛП. На сједници се расправљало и о другим питањима из надлежности Предсједништва-поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:00