ЛП / - FOTO: LP
09/04/2022 u 15:14 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Црна Гора на чекању, од подршке 49 посланика зависи даља европска будућност

Бесмислена jе било каква Влада коjа неће моћи да обезбjеди подршку наjмање 49 посланика, и то мора бити императив, казали су из Либералне партије

Нажалост Црна Гора jе на чекању за поjедине политичке актере, саопштено је из Либералне партије.

Из ове партије су казали да и даље нема обриса стабилне већине од наjмање 49 посланика за Владу мандатара Абазовића.

- То можда и не би било толико необично да од те већине не зависи даља будућност Црне или њена стагнациjа и даље понирање у кризу. Бесмислена jе било каква Влада коjа неће моћи да обезбjеди подршку наjмање 49 посланика, и то мора бити императив. Суштина те Владе ниjе да се формира пошто пото и ко ће у њоj бити министар ,већ да одблокира државу, помогне грађанима у санациjи економске кризе и покрене реформе инсистуциjа, правосуђа, тужилаштва и европске интеграциjе, што jе без 49 посланика тешко могуће - истакли су из Либералне партије.

Они су казали да је Либерална партиjа уложила jе велике напоре да дође до минимум заjедничких принципа коjи би довели до договора.

- Било каква партиjска и лична калкулациjа не долази у обзир и ниjе државничко нити политички одговорно понашање према грађанина, искључив и jедини интерес мора бити хитно санирање штете коjу jе наниjела одлазећа власт и припрема за нове ванредне парламентарне изборе коjи би коначно морали обезбиjедити стабилност друштву. Очекуjемо од свих политичких актера да то разумиjу и тако се понашаjу - закључили су из Либералне партије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:55