Либерална партија / - фото: ЛП лого
04/01/2022 u 19:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Хајка на Црну Гору не јењава, исцртавање вјерских лидера свуда увреда за њих саме

Црној Гори је потребна деконтаминација јавног простора који се више од годину дана трује нетрпељивошћу, агресијом и националистичком реториком, казали су из Либералне партије

Националистичко лудило и хушкачка хајка у црногорској јавности не јењавају. Посљедњи примјер увреда грађана Цетиња и Црне Горе од стране потрошених политичара из Србије, у конкретном случају Шешеља, који са националне фреквенције поручује њгнусније увреде на рачун жена, мајки и сестара Црне Горе, не смије проћи без реакције државе. Такве програме треба под хитно ограничити и спријечити тровање црногорске јавности мржњом, казали су из Либералне партије.

- Докле иде такво лудило говори и стална појава разних натписа на јавним површинама и објектима. Посљедња од њих јесте мурал покојног митрополита Амфилохија. Заслијепљени национализмом виновници не разумију да на тај начин не одаји почаст својим вјерским лицима већ их понижавају шарајући их свуда што не приличи култури и скромности коју проповиједа свако вјерски правац - додали су.

Црној Гори је потребна деконтаминација јавног простора који се више од годину дана трује нетрпељивошћу, агресијом и националистичком реториком. Коначно се мора послати порука нормалног живота и толеранције међу свим људима. Нарочито са врха државе, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:48