/ - Фото: ЛП
20/10/2021 u 08:53 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Извјештај ЕК јасно показује крајњи циљ власти

Зар треба да дозволимо да нам будућност буде у повратку на средњевјековно државно уређење уз предају територије своје државе псеудовјерским организацијама из других држава, наводе они

.Поразни резултати Владе и Скупштине Црне Горе који су критиковани у Извјештају пакета проширења Европске комисије о Црној Гори дисквалификовали су политику званичних представника власти Црне Горе и указали на њен ретроградан статус, сматра Јово Рабреновић, потпредсједник ЛПЦГ

-Црногорска спољна и унутрашња политика али и њена нејака дипломатија доживјеле су класичан нокаут у првој рунди. Оно на шта смо сви у опозицији упозоравали и због чега смо крајње добронамјерно критиковали власт показало се као главна замјерка и недостатак актуелне извршне и законодавне власти. Непримјерене измјене и прилагођавање закона оскудним квалификацијама својих кадрова који су пледирали на највеће извршне функције, препознали су и у Европској комисији и негативно их оцијенили. Нажалост оно што је још поразније за све грађане је то што се као тачно показало да је влада одустала од даљег пута ка ЕУ и интеграције Црне Горе у заједницу најразвијених држава свијета. На то да су влада и актуелна већина одустали од европског пута ми у Либералној партији указивали смо још у првом кварталу ове године, јер је било евидентно да се ни једна обавеза из преговарачких поглавља не испуњава нити постоје оформљена преговарачка тијела-наводи у саопштењу Рабреновић.

Додаје: "Тужно је данас послије скоро годину дана од формирања нове законодавне власти констатовати да Скупштина Црне Горе у новом мандату није донијела ни један једини члан, а камо ли закон реформског карактера те да скоро риплијевски звучи да су посланици тог дома успјели да за више од дванаест мјесеци измијене свега стотињак чланова постојећих законских рјешења како би обезбиједили несметану пролазност за своје партијске активисте до високих државних позиција".

Сматра да "Црна Гора је данас компромитована, поражена и дискредитивана јер сви њени деценијски напори да постане дио ЕУ и сав труд и ресурски који су потрошени на остваривању те идеје су распршени у само годину дана нове владе и њених експерата".

-Либерална партија позива све политчке субјекте којим је истински стало до Црне Горе да хитно колико је данас покрену поступак опозива тренутне владе и скупштинске већине да се изврши прекомпозиција снага у циљу обједињавања свих грађанских и демократских партија како би формирали нову владу и проевропску скупштинску већину. Послије оваког извјештаја Европске комисије коме још може бити нејасно шта је крајњи циљ тренутне политичке већине и шта је њен крајњи наум него да искључе Црну Гору из свих токова прогреса и напретка којем теже све државе свијета. Зар треба да дозволимо да нам будућност буде у повратку на средњевјековно државно уређење уз предају територије своје државе псеудовјерским организацијама из других држава- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:45