/ - FOTO: LP
25/02/2022 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Конкретно подржати народ Украјине, и у ЦГ постоје екстремни елементи

Поносни смо што је Црна Гора и овај пут на правој страни историје, на страни угрожених, потлачених и невиних, наводе у саопштењу ил ЛП

Либерална партија, као дио АЛДЕ мреже либерала Европе и Либералне Интернационале, снажно осуђује агресију државе Русије на суверену и межународно признату државу Украјину, која је партнер и пријатељска држава Црној Гори,као и Русија.

-Сцене какве смо мислили да су завијек за нама, бомбардовање и тенковски десанти на украјинске градове и недужни народ, без икаквог повода већ искључиво због великодржавних аспирација, шокирале су сваког добронамјерног и разумног човјека и морају наићи на осуду цијелог цивилизованог свијета. Поносни смо што је Црна Гора и овај пут на правој страни историје, на страни угрожених, потлачених и невиних-наводе у саопштењу ил ЛП.

Додају:"Страдање и егзодус народа Украјине мора се што хитније зауставити и сваки грађанин би морао да изврши притисак на своју Владу, широм Европе, да се заузме снажан став подршке Украјини, да се конкретним потезима подржи њихова борба за слободу и очувају невини животи".

-Посебно је забрињавајуће што и у Црној Гори али и региону постоје екстремистичке и милитантне политичке струје које са симпатијама гледају на ово страдање, разарање и окупацију. Надлежни у Црној Гори морају бити нарочито опрезни према оваквим појавама које већ сад покушавају  да блокирају државу и изазивају хаос. Свједочили смо годинама таквим покушајима у нашој држави, а сада се они настављају очигледно охрабрени оваквом ескалацијом агресивног национализма званичне Москве. Регион мора сачувати мир, стабилност и јасну европску перспективу. Црна Гора као чланица НАТО алијансе мора бити поуздан савезник и камен темељац тог поретка безбиједности региона, па је од великог значаја да се што прије формира стабилна власт у Црној Гори- поручују из ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:44