/ - ЛП лого
27/04/2022 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Опасне пријетње имају за циљ дестабилизацију, потребан чврст одговор

У ионако тешкој друштвено-политичкој ситуацији, када Црна Гора коначно покушава да нађе стабилност и настави реформски и европски пут, некоме то очигледно не одговара, наводе из ЛП

Пријетње и анонимне дојаве о постављеним експлозивима у црногорским школама, вртићима и институцијама, веома су опасне и имају за циљ, јасно, дестабилизацију друштва, уношење хаоса и немира. На овај налин одређене струцтуре очигледно желе да демонстрирају своју силу и да извргну руглу црногорску државу коју желе да преставе као нестабилну, несигурну те, на крају крајева, неоџриву државу. Након низа скандала у сектору безбиједности, ове појаве имају за циљ да компромитују Црну Гору као чланицу НАТО.

-Осим тога, очигледан је циљ милитантних структура које деценијама покушавају да увуку Црну Гору у нестабилност, а то је изазивање панике и страха међу грађане те атмоспхере опште несигурности и урушавања интегритета и повјерења у све институције што ће друштво учинити поптуно рањивим. У ионако тешкој друштвено-политичкој ситуацији, када Црна Гора коначно покушава да нађе стабилност и настави реформски и европски пут, некоме то очигледно не одговара- наводе из ЛП.

Додају: "Међутим, потребно је послати чврст одоговор са позиције државе и надлежних органа, да нико не може и не смије дестабилизовати државу ради својих политичких циљева, нарочито када се у те сврхе золупотребљавају дјеца и ђаци основних школа, не либећи се да угрозе и њихове животе и не мислећи на страх који су претпјели њихови родитељи и укупна јавност. Позивамо надлежне да хитно открију ко су починиоци и инспиратори оваквих недјела и да се такви коначно процесуирају пред законом":

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:55