/ - Фото: ЛП са Абазовићем
22/03/2022 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП са Абазовићем: Приоритет што хитније саставити Владу

ЛП наставиће преговоре са мандатаром и свим евентуалним конституентима 43. Владе Црне Горе у циљу формирања најквалитетније платформе за будућност државе

Руководство Либералне партије састало се данас у просторијама партије са мандатаром за састав 43. Владе Црне Горе Дританом Абазовићем.

Они су разговарали о концепту и медотологији састава нове Владе али и о кључним приоритетима и принципима на којима ће она функционисати. ЛП је исказала подршку таквом концепту Владе. 

Оцијењено је да је од највишег приоритета да се Влада што хитније састави те да се не смије дозволити никакво одуговлачење које би Црну Гору оставило без функционалне извршне, законодавне и судске власти. Ово посебно усљед перманентне политичке нестабилности у држави али и изазовне међународне ситуације изазване руском агресијом и ратом у Украјини. 

-Важно је да Црна Гора што прије одблокира пут европских интеграција и даљих реформских процеса у области изборног законодавства, судства, тужилаштва али и борбе против растућег национализма и екстремизма, корупције и организованог криминала. Са новом Владом Црна Гора се мора стабилизовати на принципима демократије, секуларизма, слободног друштва и антифашизма- наводе у саопштењу.

Либерална партија наставиће преговоре са мандатаром и свим евентуалним конституентима 43. Владе Црне Горе у циљу формирања најквалитетније платформе за будућност друштва и државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:02