/ - фото илустрација
10/01/2022 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Сви да устанемо против агресивног и примитивног национализма који дестабилизује Босну

ЛПЦГ позива црногорску дијаспору и грађане ЦГ да на демократски начин искажу солидарност са грађанима Босне и Херцеговини

Либерална партија Црне Горе придружује се широкој међународној акцији многобројних асоцијација дијаспоре Босне и Херцеговине али и демократских снага и покрета којом се указује на потребу очувања мира, независности, грађанског поретка и територијалног интегритета Босне и Херцеговине.

- ЛПЦГ, осуђујући јачање агресивног и примитивног национализма и сецесионизма, пружајући подршку грађанима Босне и Херцеговине да ојачају грађански концепт друштва, наставе са реформама и евроатлантским интеграцијама. Вријеме је да Босна коначно стане на крај шовинизму, великодржавним насртајима на себе и сталном подгријевању тензија у друштву које не дозвољавају Босни да крене напријед, суочи се са прошлошћу и стабилизује се. Серије инцидената, напада на националној и вјерској основи, напада на вјерске објекте и на повратнике из расељених мјеста, опасна су порука у којој предњачи Додик уз подршку актера "српског света" који ропваре и у Црној Гори- наводе у саопштењу.

ЛПЦГ позива црногорску дијаспору  и грађане ЦГ да на демократски начин и кроз поштовање епидемиолошких мјера искажу солидарност са грађанима Босне и Херцеговини.

- Народ Босне заслужио је да све грађанске снаге буд уна његовој страин у времену када зло не бира куда удара и доводи у питање стабилност цијелог региона, а она је готово немогућа без стабилне Босне као и Црне Горе. Силама мржње и нацизма посебно је стало да дестабилизују баш наше двије државе које су примјер грађанског, мултиетничког друштва које може да живи у складу и заједнички, а то је неким мрачним умовима, очигледно, неподношљиво- наводе поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:43