/ фото - СПЦ
06/09/2021 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Тужилац да испита тврдње Порфирија Перића, да изнесе доказе о наводним снајперистима

Ова изјава самим тим што је дошла из уста Перића има већи значај јер он као свештеник се заклео да ће поштовати десет Божјих заповјести па и ону девету „не свједочи лажно на ближњега свога“, истичу из Либералне

Либерална партија Црне Горе поводом изјаве поглавара Цркве Србије Порфирија Перића да су, "током десанта на Цетињски манастир неколицине српских попова, у његовом видокруку били снајперисти који су требали да спријече чин такозваног устоличења Јоаникија Мићовића алијас Недостојног, тражи хитну реакцију државног тужиоца". 

- Овај лидер Светосавске цркве, како ју је и сам назвао, иако постоји другачији званични назив, је изнио нешто што ни Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић као најближи савезници и прве виолине његове цркве у Црној Гори нијесу помињали. Ова изјава самим тим што је дошла из уста Порфирија Перића има већи значај јер, просто речено, он као свештеник се заклео да ће поштовати свих десет Божјих заповјести па и ону девету која каже „не свједочи лажно на ближњега свога“- истичу из Либералне.

Зато позивају државно тужилаштво, али и Врховног државног тужиоћа, да хитно и без одлагања позову грађанина Перића да приступи у просторије Тужилаштва и да своје тврдње поткријепи доказима.

- У случају да је потребно може му се поново обезбиједити превоз једним од НАТО хеликоптера, али ће морати да објасни своју изјаву и наведе изворе за тако озбиљне оптужбе или ћемо то што је рекао доживјети као још једну од ловачких прича из чувеног фалсификаторског арсенала српске цркве. Јавност мора бити упозната да ли је Перић стварно свјештено лице које саопштава само истину или просто има минхаузеновски синдром- поручију из ЛП.

Такође,  "позивају шефа сузаваца, шок бомби, бојних отрова и гумених метака Сергеја Секуловића да предузме радње из своје надлежности како би провјерио истинитост тврдњи његовог претпостављеног Перић Првослава алијас Порфирија".

- Да нијесу грађани засипани хиљадама пројектила и да нијесу претрпјели велики број повреда на основу приче чланова владе те поменутог десантера Перића и његових имагинација могло би се закључити да се на Цетињу снима нова верзија Десанта на Дрвар или наставка серијала Рамбо филмова. Како од себе не би и даље правили особе чија ријеч не вриједи „по луле дувана“ нека изнесу све што имају о овом „случају“ или нека заувијек ћут- закључују из ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:58