/ Либерална партија
22/01/2022 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Влада да поштује парламентарне процедуре и не нарушава уставни поредак

Сами сте потврдили више пута да Влада нема подршку и већину, па је сасвим разумно да се пронађе адекватан модел Владе која ће имати јасну и чврсту већину у Скупштини и која ће коначно имати шансу да поведе реформске процесе, наводе Либерали

Либерална партија апелује на све политичке актере, нарочито на владајуће партије и Владу Црне Горе, да дају свој допринос политичкој стабилности и покажу политичко достојанство. Апелујемо да се поштују покренуте парламентарне демократске процедуре и да се на тај начин не доводи у питање стабилност читавог уставног и правног система зарад ситних политичких интереса, наводе из ове политичке партије.

- Црна Гора биљежи још један феномен невиђен у демократском свијету, да Влада организује демонстрације подршке самој себи, након што је готово комплетна парламентарна већина те власти дуго времена бојкотовала Скупштину у којој има већину, што је такође својеврсни феномен - наводе Либерали у саопштењу.

Сматрају да је неодоговорно и нечасно злоупотребљавати и користити грађане Црне Горе као живи штит у одбрани сопствених интереса и фотеља.

- Уважене колеге, није све у функцијама и власти. Покажите минимум достојанства, како је то урадила и претходна парламентарна већина након избора 30. августа. Сами сте потврдили више пута да Влада нема подршку и већину па је сасвим разумно и допринос је политичкој стабилности да се пронађе адекватан модел Владе која ће имати јасну и чврсту већину у Скупштини и која ће коначно имати шансу да поведе реформске процесе. Црна Гора је изгубила годину ипо дана у сулудом аматеризму, препуцавањима и не раду, вријеме је да Црна Гора крене напријед, а томе не смије бити препрека било ко, нарочито не интереси појединаца или интересних политичких група - кажу Либерали.

Истичу да су синоћна дешавања испред Владе показала до чега воде покушаји радикализације грађана које користе као живи штити и чије намјере злоупотребљавају.

- Ескалација шовинизма према потпредсједнику Владе Абазовићу неприхватљива је и оштро је осуђујемо. Нико ко жели добра Црној Гори неће наставити тим путем срљања, сијања смутње и нереда међу људима. Дух мржње не смије се пустити из боце, јер су свима сјећања још увијек свјежа какво зло и разарања нам је донијела таква политика - наводи се у саопштењу Либералне партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:18