/ - SD
29/05/2023 u 09:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cikotić: Obezbijediti besplatan vrtić za svu djecu

Navodi da je godišnje za vrtić sve djece u Crnoj Gori potrebno izdvojiti 11 miliona eura

Kandidatkinja za poslanicu na listi "SDP - Za našu kuću", Amina Cikotić, saopštila je da je jedan od njihovih prioriteta da se za svu djecu u Crnoj Gori, njih 24.000 , obezbijedi besplatan vrtić.

- Kao što su nam tokom čitavog trajanja partije socijalne teme bile od primarnog značaja, tako nastavljamo i danas. Konkretnim mjerama želimo da pozitivno utičemo na životni standard i u mogućoj mjeri smanjimo troškove naših građana - poručila je Cikotić.

Navodi da je godišnje za vrtić sve djece u Crnoj Gori potrebno izdvojiti 11 miliona eura. 

- Smatramo da je ovo konkretna i u praksi vrlo ostvarljiva mjera koja će našim građanima u velikoj mjeri pomoći da taj novac preusmjere za svoje druge potrebe i tako im makar malo učinimo život lakšim u ovim izazovnim vremenima. Da je ovaj program ostvarljiv, pokazuje nam i praksa koja je započeta u Prijestonici Cetinje gdje će vrtići biti besplatni za svu djecu. Ako je to moguće sprovesti u jednom gradu, moguće je sprovesti i u državi tim prije što se novac građana trenutno troši na razna službena putovanja, konsultantske usluge i partijska zapošljavanja da bi se zadovoljile lične ambicije. Tome ćemo stati na kraj - piše u saopštenju.

Cikotić zaključuje da žele da Crna Gora bude siguran i udoban dom za sve građane, a posebno za najmlađe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:09