Кнежевић и Мандић добитници Златне плакете Метохије / - ДФ
15/05/2022 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић и Кнежевић добитници Златне плакете: СПЦ и Порфирије су гарант опстанка нашег народа

Мандић и Кнежевић су поновили да остају досљедни у својој идеолошкој и политичкој борби за очување најсветијих вриједности нашег народа на Косову и Метохији

Андрија Мандић и Милан Кнежевић добитници су Златне плакете Метохије коју додјељује општина Пећ у знак захвалности за очување Косова и Метохије у саставу Србије, саопштено је из Демократског фронта.

- Ово изузетно признање уручио им је предсједник општине Пећ Милош Димитријевић у Гораждевцу на дан прославе Светог пророка Јеремија заштитника овог мјеста. У образложењу одлуке о додјели Златне плакете Метохије Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу пише да су својим досадашњим политичким ангажманом дали немјерљив допринос у јачању веза са српским народом на Косову и Метохији и побољшању његовог положаја - истакли су из ДФ-а.

Како се наводи, у образложењу је потенцирана чињеница да су хапшењем Андрије Мандића, Милана Кнежевића и комплетног посланичког клуба ДФ-а отпочеле величанствене литије које су резултирале падом Ђукановићевог режима.

- Посебно је истакнуто да се кроз монтирани и лажни судски процес против Мандића и Кнежевића на сваки начин покушало да се они одрекну Србије и Русије. Захваливши се на изузетном признању, Мандић и Кнежевић су поновили да остају досљедни у својој идеолошкој и политичкој борби за очување најсветијих вриједности нашег народа на Косову и Метохији који је у епској борби за опстанак на светој земљи постао примјер херојског и мученичког битисања - истакли су из ДФ-а.

Мандић и Кнежевић су током боравка на Косову и Метохији посјетили Пећку Патријаршију и Високе Дечане круне наше духовности и симболе опстанка православља на нашој светој земљи, увјеривши се још једном да су СПЦ и њен патријарх Порфирије, упркос нападима са свих страна, духовна адреса и гарант опстанка нашег народа на овим просторима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:53