/ Фото: Срђа Бољевић
02/11/2021 u 20:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Наш циљ није обарање Владе, него договор парламентарне већине

Мандић је истакао да је парламентарна већина спремна за разговоре и разрјешење политичке кризе

Наш циљ није обарање Владе, него договор парламентарне већине да се окупимо око програма и јединства у акцији како да промијенимо Црну Гору, односно како да испунимо све оно што смо обећали грађанима 30. августа, рекао је за Дневник ТВЦГ један од лидера Демократског фронта  Андрија Мандић.

Мандић је најавио да су даљи кораци ДФ-а уперени у правцу разрјешења тешке политичке кризе у којој се налази Црна Гора.

- Већ неколико мјесеци Влада Црне Горе нема подршку  парламентарне већине и сама та криза Владе прозроковала је да ми имамо кризу и других државних институција. Ово је један од оних предлога како да разријешимо политичку кризу. Ми смо у претходном периоду прихватили предлоге неких других колега из парламентарне већине и покушали смо ту кризу да разријешимо кроз реконструкцију Владе Здравка Кривокапића- истакао је Мандић.

Како је додао, али су онда констатовали да пролази вријеме, да се ништа не дешава и добили су веома јасне поруке од стране Кривокапића и Абазовића да би они највише вољели да се стање задржи како јесте што се тиче Владе.

- А да то што не функционишу институције, то што немамо помака, реформи, то што немамо обрачун са организованим криминалом и корупцијом то је мање важно- казао је Мандић.

Мандић наводи да ДФ и Коалиција "За будућност Црне Горе" подвукла црту и јасно саопштила пут за разрјешење кризе управо у договору парламентарне већине.

- Парламентарној већини понудили смо модел избора нове Владе са којом би почела и обнова свих институција које не фунционишу, али би почела и обнова кроз саму Владу. Почела би и кадровка обнова. Имали би другачију ситуацију у полицији и правосуђу. Могли би да грађанима испоручимо оно што смо им обећали прије годину- навео је Мандић.

Мандић је истакао да је парламентарна већина спремна за разговоре и разрјешење политичке кризе.

- Сигуран сам да је поступак реконструкције Владе немогуће обезбиједити у оваквим условима. Сада имамо много већу шансу за договор. Није наш циљ обарање Владе, него договор парламентарне већине да се окупимо око програма и јединства у акцији како да промијенимо Црну Гору, односно како да испунимо све оно што смо обећали грађанима 30. августа- истакао је Мандић.

Мандић је поновио да је рука ДФ-а пружена према парламентарној већини, а не опозицији.

- Вјерујемо у договор. Бићемо веома конструктивни у тим разговорима и не бих уносио ниједну песимистичку црту. Боље да вјерујемо да ће да дође до тога и да ће Црна Гора да крене правим путем- додао је Мандић.

Мандић је најавио да ће разговор са парламентарном већином бити инициран веома брзо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:53